نقش روابط اجتماعی در کسب و کار
روابط اجتماعی مثبت به ما کمک می کنند تا احساس سلامتی، شادی و رضایت بیشتری از زندگی خود داشته باشیم.
در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی 10 مورد از راهکارهای افزایش روابط اجتماعی می پردازیم.
در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک می کند تا روابط مثبت و سالم تری در تمام زمینه های زندگی اجتماعی خود ایجاد کنید:
1- تفاوت ها را بپذیرید و آن ها را تحسین کنید.
یکی از بزرگترین چالشهایی که در روابط تجربه میکنیم این است که درک اینکه همه ما متفاوت هستیم بسیار دشوار است. ما می توانیم جهان را به طرق مختلف درک کنیم. مطمئناً مانعی که در برقراری روابط اجتماعی با آن مواجه میشویم این است که دوست داریم همه ی افراد مانند ما فکر کنند.
2- در روابط اجتماعی خود گوش شنوا داشته باشید
گوش دادن یک مهارت حیاتی در تقویت عزت نفس شخص دیگر است. گوش دادن و درک آنچه دیگران به ما می گویند مهم ترین بخش یک تعامل اجتماعی موفق است و بالعکس. گوش دادن فعال یا انعکاسی مفیدترین و مهم ترین مهارت گوش دادن است. در گوش دادن فعال، ما واقعاً علاقه مندیم که بفهمیم طرف مقابل به چه چیزی فکر میکند و چه احساسی دارد. سپس با این کار پیام و منظور آن ها را مجدداً بیان کنیم و آن را برای تأیید به فرستنده منعکس کنیم. این فرآیند تأیید از طرف فرد مقابل یا بازخورد چیزی است که گوش دادن فعال را متمایز می کند و آن را مؤثر می کند.
مهارت گوش دادن فعالانه یکی از مهم ترین مهارت های بیزینس کوچینگ می باشد.
3- زمان خود را با دوستان و همکاران بگذرانید
زمان دادن به افراد نیز یک هدیه بزرگ است. در دنیایی که نقش زمان بسیار مهم است به سختی می توان آن را به عزیزان، دوستان و همکاران خود اختصاص داد. در واقع فناوری تا حدودی توانایی ما برای ایجاد ارتباطات اجتماعی واقعی را از بین برده است و ما سعی می کنیم با پیامک با سایرین ارتباط برقرار کنیم. حضور شما باید به صورتی باشد که وقتی با او هستید، نه به گذشته فکر کنید و نه نگران آینده باشید.
4- مهارت های ارتباطی خود را توسعه دهید
ارتباط زمانی اتفاق می افتد که فرد مقابل شما را درک کند، نه فقط زمانی که با یکدیگر صحبت می کنید. یکی از بزرگترین خطرات ارتباط اجتماعی این است که فرض کنیم طرف مقابل پیامی را که ما میخواهیم منتقل کنیم، درک کرده است. ارتباطات ضعیف در محل کار می توانند منجر به ایجاد فرهنگ سازمانی ضعیف و سرزنش کردن افراد شوند. همچنین زمانی که این مهارت ها افزایش یابند می توانند تأثیر مثبتی بر روحیه آن ها داشته باشند و افراد را تشویق کنند که بخواهند یک کار عالی و بی نقص انجام دهند.
به منظور افزایش مهارت های اجتماعی و کار گروهی، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، پیشنهادات ویژه ای را به شما ارائه می دهد.
5- بازخورد دادن و گرفتن را بیاموزید
دادن یا گرفتن بازخورد، غذای پیشرفت است و در هر سازمانی بایستی از این تکنیک استفاده شود، اگرچه ممکن است همیشه مزه خوبی نداشته باشد، اما می تواند برای شما بسیار خوب باشد. ارائه بازخورد سازنده به افراد کمک می کند تا از پتانسیل شخصی خود بهره ببرند و بتوانند به ایجاد روابط اجتماعی مثبت و دوجانبه کمک کنند. هر بازخوردی که دریافت میکنید، اطلاعاتی رایگان است که میتوانید انتخاب کنید که آیا میخواهید از آن بهره ببرید یا خیر.
6- همدلی را توسعه دهید
افراد آنچه شما گفتید را فراموش می کنند، کارهای شما را فراموش می کنند، اما هرگز احساسی که در آن ها ایجاد کردید را فراموش نمی کنند. همدلی و درک باعث ایجاد ارتباط بین افراد می شود. همدلی همچنین به معنای درک حالات درونی شخص دیگر و تفسیر آن به گونه ای است که اعتماد متقابل را ایجاد می کند.
7- سوالات باز بپرسید
اگر می خواهید در مکالمه توجه طرف مقابل را جلب کنید، سؤالات باز بپرسید. سپس، دیگران را تشویق کنید که صحبت کنند تا به نقاط مشترکی برسید. سوالاتی بپرسید که نیاز به پاسخ بیشتر از بله یا خیر دارند.
8- علاقه خود را به دیگران نشان دهید
بروز علاقه نشان می دهد که شما به شناخت فرد مقابل خود اهمیت می دهید. درباره علایق، تجربیات و چیزهایی که برایش مهم است بپرسید و به آنچه می گوید گوش دهید. ایجاد آشنایی منجر به راحتی و اعتماد بیشتر می شود. برای مثال، اگر میدانید که دختر دوستتان اخیراً به مدرسه راه یافته است، از او بپرسید که چگونه خود را با شرایط جدید تطبیق میدهد یا اگر میدانید که یکی از همکاران اخیراً در یک جلسه ی کاری حضور داشته است، بپرسید که جلسه چگونه پیش رفت.
9- به دنبال زمینه های مشترک باشید
علایق یا تجربیاتی که دوست دارید به اشتراک بگذارید را دنبال کنید. زمانی که به دیگران علاقه نشان میدهید و به آن ها گوش میدهید، این به اشتراک گذاری باید به طور طبیعی اتفاق بیفتد. ممکن است هر دو متوجه شوید که به یک نوع موسیقی گوش می دهید، هر دو از انجام کار داوطلبانه لذت می برید یا اهداف مشابهی دارید. از این علایق مشترک به عنوان پایه و اساس رابطه خود استفاده کنید و مطمئناً در طول زمان چیزهای بیشتری پیدا خواهید کرد.
10- از قانون پلاتین پیروی کنید
در دوران کودکی، بسیاری از ما این قانون طلایی را یاد می گیریم: با دیگران آن گونه رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود. اما استاندارد بالاتری که میتوانیم خود را به آن پایبند کنیم، قانون پلاتینیوم است: با دیگران همانطور که دوست دارند با آن ها برخورد شود، رفتار کنید.
بررسی راههای کنار آمدن با دیگران میتواند به تسهیل این روابط کمک کند و آن روابط را سالمتر و مثبتتر کند. دوست یابی و کنار آمدن با دیگران زندگی ما را غنی می کند و ما را قادر می سازد تا پیشرفت کنیم.
با استفاده از روش های فوق خواهید توانست مهارت های نرم خود را افزایش دهید و در جهت موفقیت کسب و کار خود قدم بردارید.
اگر علاقه مند به افزایش مهارت های اجتماعی و ارتباطی در سازمان خود هستید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید