روش های اتمام مذاکره

هنر مذاکره به‌ عنوان یک عنصر اساسی در جامعه و به‌ ویژه در کسب‌ و کار شناخته می شود.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی انواع روش های اتمام مذاکره می پردازیم. درک اهداف و تقویت ارزش برد-برد، همه بخشی از این تعامل هستند. روش های اتمام مذاکره نیز یک جزء کلیدی برای دستیابی به اهداف و ایجاد روابط می باشد.

دانستن استراتژی های مذاکره در محل کار یکی از بهترین تکنیک ها برای کاهش چالش ها و دستیابی به راه حل در محل کار است. مذاکره یکپارچه بر دو یا چند موضوع تمرکز می‌کند و از رویکردی پیروی می‌کند که اهداف هر دو نفر را در نظر می‌گیرد.

در بررسی استراتژی مذاکره، بینش‌ها آشکار می‌شوند و درک بهتری شکل می‌گیرد و اغلب می‌توان از ایده‌های طوفان فکری استفاده کرد.

پیشنهاد میکنم بخوانید: نقش مذاکره در کسب و کار

 9 مرحله کلیدی برای اتمام مذاکره

هنگام مذاکره، نه مرحله زیر می تواند به شما کمک کند بر موانع غلبه کنید و به طور موثر جلسه را به اتمام برسانید:

1- یک ضرب الاجل ایجاد کنید

تعیین ضرب‌الاجل‌ می‌تواند انگیزه‌ای برای اتمام یک مذاکره و اجتناب از بحث‌هایی باشد که به طول می‌انجامند. اکثر مذاکره‌کنندگان اغلب از این تکنیک برای نتیجه گیری نهایی استفاده می کنند. ضرب‌الاجل‌ها بر همه افراد به طور یکسان تأثیر دارند. ایجاد محدودیت زمانی در مذاکره همچنین باعث تحریک تفکر خلاق و حل مسئله از هر دو طرف می شود.

2- محدودیت های خود را تعیین کنید

وقتی وارد مذاکره می شوید، همیشه باید یک هدف (TP) و همچنین یک حد یا یک نقطه مقاومت (RP) داشته باشید. TP شما نتیجه ایده آل شما است، در حالی که RP شما پایین ترین سطح پیشنهاد یا نتیجه ای است که مایل به پذیرش آن هستید. داشتن یک ایده شفاف به شما این امکان را می دهد که در ارتباطات خود شفاف باشید و بدانید چه زمانی پتانسیل اتمام یک معامله وجود دارد و چه زمانی ندارد. اگر زود تشخیص دهید که هیچ احتمالی برای توافق احتمالی وجود ندارد، می توانید مذاکره را زودتر به اتمام برسانید.

برای تعیین استراتژی ها و اصول اجرایی قبل از مذاکره، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، راهکار های ویژه ای را به شما ارائه می دهد.

3- نقاط مشترک خود را پیدا کنید

یافتن زمینه های مشترک در اوایل مذاکره به شما این امکان را می دهد که با فرد مقابل ارتباط برقرار کنید و محیطی را ایجاد کنید که همکاری را ارتقا دهد. بسیاری از مذاکره کنندگان تأثیری که نگرش آن ها می تواند بر نحوه بستن معامله داشته باشد را دست کم می گیرند. اگر شما در طول مذاکره همکاری کنید و با طرف مقابل با احترام رفتار کنید، احتمالاً او نیز همین کار را خواهد کرد.

4- طوفان فکری خلاقانه ایجاد کنید

وقتی برای یافتن راه حلی تلاش می کنید، سعی کنید خلاقانه فکر کنید. این به شما امکان می دهد مشکل را از بقیه ی مباحث جدا کنید و راه حلی ارائه دهید که هر دو طرف را راضی کند. استفاده از معیارهای عینی مانند استانداردهای صنعت یا آمار می‌تواند به شما کمک کند تا بر اختلافات غلبه کنید. با ایجاد احساس مشترک و منصفانه در راه حل، دیگر هیچ یک از طرفین احساس نمی‌کنند چیزی را از دست داده اند.

برگزاری طوفان فکری یکی از تکنیک های بسیار پر کاربرد در حوزه ی بیزینس کوچینگ نیز می باشد.

طوفان فکری در اتمام مذاکره

5- صحبت های خود را خلاصه کنید

فقدان شفافیت در ارتباط میان طرفین مذاکره، اغلب مانعی برای اتمام مذاکره است. در طول جلسه، سعی کنید نکات مهم را بطور شفاهی خلاصه کنید و سؤالاتی بپرسید که حرف طرف مقابل را تایید کند. با ارزیابی مداوم اینکه آیا یکدیگر را درک می کنید، خطر  ایجاد سردرگمی را کاهش می دهید.

در هر شرایطی، رسیدن به یک نتیجه رضایت‌بخش همیشه ممکن است، به شرطی که مهارت‌های مذاکره را بیاموزید و به کار بگیرید.

6- استراحت کنید

ممکن است غیر منطقی به نظر برسد، اما به تعویق انداختن مذاکرات ممکن است به شما کمک کند تا یک مذاکره را سریعتر به پایان برسانید. استراحت کردن به شما زمان می دهد تا از فضای اغلب پر تنش و استرس زای مذاکرات تجاری خلاص شوید. همچنین به شما این امکان را می‌دهد تا با تیم خود مشورت کنید. این مرحله می تواند به شما کمک کند تشخیص دهید که آیا اتمام مذاکره ی مورد نظر عاقلانه است یا خیر.

7- از قبل پیشنهاداتی را آماده کنید

قبل از شروع جلسه، به منظور زودتر رسیدن به نتیجه، بهتر است چندین پیشنهاد در ذهنتان داشته باشید و در طول جلسه ارائه کنید. بر طبق این کار، متوجه می شوید نفر مقابل از کدام پیشنهاد شما استقبال می کند و مسیر مشخصی را ادامه دهید.

همچنین ارائه ی چندین پیشنهاد، می تواند احتمال شکست در مذاکرات را کاهش دهد.

8- از اثر لنگر انداختن غافل نشوید

بسیاری از تحقیقات نشان داده است که معمولا نتیجه ی نهایی توافق به عددی که اول پیشنهاد شده نزدیک تر می باشد.

بنابراین با دادن اولین پیشنهاد می توانید مذاکره را به نفع خود تمام کنید یا اگر طرف مقابل از این تکنیک استفاده کرد، مسیر بعدی خود را تشخیص دهید.

9- به عنوان نفر آخر صحبت کنید

در جلسات گروهی، بهتر است ابتدا نظرات اطرافیان را خوب بشنوید و تجزیه و تحلیل کنید، سپس نظر و دیدگاه خود را ارائه کنید.

اگر در جلسات دو نفره قرار می گیرید، بهتر است به عنوان نفر دوم صحبت کنید.

به عنوان یک مذاکره کننده ی حرفه ای، باید هر لحظه آمادگی ترک جلسه را داشته باشید. اگر در تمام طول مذاکره خوش بین و مثبت باشید، توانایی نه گفتن را از دست می دهید. اگر این مورد را در نظر نگیرید در نهایت مجبور می شوید تمام خواسته های طرف مقابل را بپذیرید و خواسته های خود را نادیده بگیرید.

برای رسیدن به نتایج منصفانه، بهتر است تکنیک های فوق را در حین مذاکره به کار بگیرید و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. افزایش مهارت های نرم نیز به طور غیر مستقیم در تبدیل شدن به یک مذاکره کننده ی حرفه ای موثر است و در نهایت مذاکره ای موفقیت آمیز است که هر دو طرف از نتیجه ی آن رضایت داشته باشند.

اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره سایر مهارت های مذاکره هستید، با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید