نقش چوب در ساخت و ساز

چوب به طور قابل توجهی یکی از قدیمی ترین مصالح ساختمانی می باشد زیرا به طور طبیعی در دسترس است و کاربردهای مختلفی دارد.

در این مقاله از مقالات آموزشی صنعت مبلمان ، به بررسی مزایا و معایب استفاده از چوب در صنعت ساخت و ساز می پردازیم.

چوب یکی از قدیمی ترین مصالح ساختمانی مورد استفاده بشر است. در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، بتن و فولاد در ساخت ساختمان‌های بلند غالب شدند و چوب اغلب نقش تزئینی داشت.

چوب علاوه بر ظاهر زیبا و بافت قوی، مزایای بسیار زیادی دارد. اغلب از چوب برای تولید مبلمان و سایر موارد غیر ساختاری استفاده می شود اما امروزه بیشتر از چوب، در ساخت و ساز خانه نیز استفاده می شود. بیایید به فواید مختلف چوب در صنعت ساخت و ساز نگاهی بیندازیم.

به منظور انتخاب بهترین نوع الوار، محمدرضا سلطانی ، اولین بیزینس کوچ تخصصی صنعت مبلمان ، راهکار های لازم را به شما ارائه می دهد.

 مزایای استفاده از چوب در صنعت ساخت و ساز

1- چوب دوستدار محیط زیست است

چوب سازگار با محیط زیست است. ساخت و ساز ساختمان با چوب می تواند انتشار دی اکسید کربن (CO2) را کاهش دهد و مزایای زیادی برای طبیعت داشته باشد.

2- چوب قابل تجدید است

چوب یک ماده طبیعی تجدید پذیر است که مستقیماً از درخت به دست می آید. بنابراین هزینه تولید آن پایین، مصرف انرژی آن کم و بدون خطر یا آلودگی می باشد.

3- بافت آن مناسب ساختمان سازی است

بافت چوب می تواند محیطی راحت در داخل خانه ایجاد کند که بهتر از هر ماده دیگری مانند فلز یا شیشه است. مبلمان ساخته شده از چوب نیز اغلب بافتی عالی و زیبا دارد. می توانید از آن برای دکوراسیون منزل خود نیز استفاده کنید.

4- بافت زیبای الوارها، زیبایی را القا می بخشد

چوب به طور طبیعی زیبا و از نظر زیبایی شناسی دلپذیر است. چوب طیف گسترده ای از رنگ ها و بافت ها را دارد که باعث جذابیت بصری آن می شود. همچنین از آن در صنعت مبلمان و وسایل تزئینی نیز استفاده می شود. مبلمان و وسایل تزیینی مختلف به دلیل خاصیت زیبایی شناختی چوب جذابیت پیدا کرده اند.

5- یک عایق طبیعی ایجاد می کند

ساختار سلولی چوب، آن را به یک عایق عالی تبدیل می کند. همچنین، می تواند رطوبت را با هوای اطراف مبادله کند و خانه را در برابر نوسانات خفیف دما و رطوبت محافظت کند. این اثر به دلیل رهاسازی و جذب رطوبت چوب، برای حفظ تعادل با هوای اطراف اتفاق می افتد. بنابراین چوب می تواند در شرایط خشک رطوبت را آزاد کند و در شرایط مرطوب رطوبت هوا را جذب کند.

6- تأثیر زیادی بر سلامت انسان ها می گذارد

چوب یک ماده طبیعی است که در کنار زیبایی، کاربردهای متعددی نیز دارد. طبق تحقیقات انجام شده، چوب می تواند تأثیر مثبتی بر فیزیولوژی انسان داشته باشد. استفاده از چوب در فضای داخلی ساختمان دارای فواید روانی و فیزیولوژیکی می باشد که تقریباً مشابه تأثیر گردش در طبیعت است. همچنین در مقایسه با سایر مواد، چوب می تواند فشار خون و ضربان قلب و استرس و اضطراب را کاهش دهد.

7- الوار از نظر ساختاری قوی و سفت است

چوب یک ماده سبک وزن است، اما استحکام آن بالا می باشد. به گفته دیوید دوران و باب کاتر، نویسنده کتابی به نام کتاب مرجع مواد ساختمانی، ماهیت سلولی چوب، ساختمان را به یک عایق حرارتی مناسب تبدیل می‌کند.

چوب یک مواد ساختمانی بادوام برای خانه است. یک ساختار چوبی که به درستی طراحی شده باشد بسیار بادوام است و خطر پوسیدگی کمی در آن احتمال دارد.

الوار چوب در ساخت و ساز

8- الوار چوب عایق الکتریکی نیز هستد

چوب ماده ای با عایق الکتریکی عالی و رسانایی الکتریکی ضعیفی است. بنابراین می تواند از افراد در برابر شوک الکتریکی در داخل خانه محافظت کند.

9- ساخت و ساز با چوب مقرون به صرفه است

نصب چوب، آسان و سریع است و هزینه ها را در محل کاهش می دهد. استحکام و سختی بالای آن امکان استفاده طولانی مدت از آن را فراهم می کند. به گفته اندرو دان، محقق انجمن توسعه الوار استرالیا، از نظر هزینه‌های ساختمانی، قاب‌های چوبی در مقایسه با سیستم‌های مختلف قاب دیواری، مقرون‌ به‌ صرفه‌ترین راه‌حل هستند.

در ادامه بیایید چند مورد از معایب چوب را ببینیم.

معایب استفاده از چوب در صنعت ساخت و ساز

1- چوب می تواند به راحتی آتش بگیرد

چوب می تواند به سرعت آتش بگیرد زیرا از ترکیب کربن و هیدروژن تشکیل شده است که در صورت آتش سوزی، کربن چوب با اکسیژن هوا ترکیب شده و می سوزد.

2- در شرایط آب و هوایی بسیار متغیر، دچار پوسیدگی می شود 

سطح چوب در صورت خشک و مرطوب شدن مکرر، قرار گرفتن در معرض دمای بالا و پایین و نور مستقیم خورشید می تواند تخریب شود. همچنین در اثر حمله قارچ‌ها، موریانه‌ها، کرم‌ها و غیره پوسیده می‌شود.

در نهایت، اگرچه طیف گسترده ای از مصالح ساختمانی برای ساخت و ساز ساختمان در دسترس است، اما چوب به دلیل ظاهر جذاب، هزینه مناسب، سهولت کار و عمر کافی در صورت محافظت در برابر رطوبت و حشرات، بیشترین استفاده را در بسیاری از نقاط جهان دارد.

با توجه به مزایای ذکر شده چوب، می توان از آن در ساختمان ها به عنوان در، پنجره، قاب، دیوارهای جداکننده موقت، خرپای سقف و قالب و غیره استفاده کرد. چوب نه تنها یک متریال مناسب برای ساخت و ساز است، بلکه زیبایی را نیز افزایش می دهد.

امروزه نوآوری های موجود در صنعت چوب ، سازه‌های چوبی انبوه را به یک جایگزین محبوب و ایمن برای طرح‌های بتنی و فولادی تبدیل کرده‌اند.

همه مصالح ساختمانی مزایا و معایب خود را دارند. درک این مزایا و کاستی ها به شما این امکان را می دهد که آن ها را در مقابل اهدافی که برای پروژه خود در نظر گرفته اید، بسنجید. به این ترتیب، می توانید تعیین کنید که بهترین متریال برای پروژه شما کدام است. از آنجایی که تصمیم درباره متریال ساختمان یک تصمیم بزرگ است، بهتر است که با یک تیم طراحی با تجربه مشورت کنید.

اگر علاقه مند به ساخت و ساز با الوار چوب هستید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید