راه اندازی کسب و کار با 12 نکته که عمل به آنها موفقیت شما را تضمین می کند
اکثر افراد مدام برای راه اندازی کسب و کار تعلل می کنند. به نظر من یکی از دلایل، آگاهی نداشتن است. هیچوقت برای شروع و دانستن دیر نیست.
امروزه هر فردی حتی با داشتن شغلی دائمی نیاز به کسب و کار دومی نیز دارد پس خواندن این مقاله را به تمام عزیزان توصیه می کنم، تا در هر زمانی قصد راه اندازی کسب و کاری را داشتند با آگاهی شروع کنند. راه اندازی هرکاری نیاز به اصول و قواعدی دارد که دانستن این اصول خالی از لطف نیست. پس به شما توصیه میکنم تا انتهای این مقاله با ما باشید.
1. داشتن ایده برای کسب و کار
قبل از شروع و راه اندازی شما باید بدانید که دقیقا قصد انجام چه کاری را دارید، باید ایده یا طرحی برای شروع داشته باشید و نقشه راه خودتان را مشخص کنید تا مسیر هموار تری پیش روی شما قرار بگیرد. ایده های خود را به صورت واضح و شفاف مکتوب کنید و با چند نفر که آگاهی های لازم را دارند مشورت کنید تا نواقص را رفع کنید و ایده را پخته تر کنید زیرا همیشه چند فکر بهتر از یک فکر نتیجه میدهد. همیشه تلاش کنید که زمان خود را برای ایده های قابل اجرا بگذارید، از ایده های غیر ممکن و دست نیافتنی دوری کنید زیرا تنها زمان شما را هدر می دهند و در صورتی که به نتیجه نرسید انگیزه شما افت میکند. باید بدانید که می خواهید چه نیازی را برطرف کنید؟ و قرار است چه کمکی به مردم بکنید؟
2. ترسیم الگوی هزینه و درآمد
چه میزان هزینه ای برای شروع لازم دارید؟ این هزینه را چطور باید تامین کنید؟ قصد ارائه کالا دارید یا خدمات؟ آیا قصد تبلیغات دارید؟
جدول T شکلی برای خود ترسیم کنید و در یک طرف هزینه ها و در سمت دیگر مزایایی که از راه اندازی این کار نصیبتان می شود را بنویسید، باید بدانید که آیا شروع این کار منافعی برای شما دارد و ارزش سرمایه گذاری را دارد؟
با این کار قرار است به چه درآمدی برسید؟ آیا این درآمد برای شما کافی است؟
پاسخ به تک تک این سوالات مسیر پیش رو را برای شما شفاف می کند و با نتیجه ای که از این جدول هزینه و فایده میگیرید می توانید کارتان را با ریسک کمتری آغاز کنید.
3. انتخاب مخاطبان هدف
هر کسب و کاری مخاطبین خاص خودش را دارد. شما باید بدانید که دقیقا مخاطبین شما چه جنسیتی دارند؟ در کدام محدوده جغرافیایی قرار دارند؟ چطور می توانید به آنها دسترسی داشته باشید؟ چطور می توانید احساس نیاز به محصول خود را در آنها ایجاد کنید؟
ببینید که علایق مشتریان شما چیست تا بتوانید ارزش های مناسب آنها خلق کنید و از این طریق کسب و کار خود را نیز رونق بخشید.
4. شناسایی رقبا
رقبای خود حتی در کشورهای دیگر را بررسی کنید و تنها به چند رقیب اطراف خود اکتفا نکنید. در ابتدا می توانید از ایده های آنها کمک بگیرید، ببینید که آنها چطور با مخاطبانشان ارتباط دارند و شیوه برخورد آنها چگونه است. شما باید تلاش کنید از رقبای خود بهتر عمل کنید و ارزش بازار بیشتری نسبت به آنها به دست بیاورید. شما باید نقاط ضعف و قوت رقبا را تحلیل کنید و سپس نکات ضعف را در کسب و کارتان بهبود ببخشید و از نقاط قوت آنها استفاده ببرید.بررسی رقبا راهی آسان برای مقایسه محصولات شما با آنها است تا شما بتوانید بهتر از آنها عمل کنید. مکان تبلیغ رقبای خود را بررسی کنید و از آن ایده بگیرید.
5. انتخاب ارزشی برای ارائه
با استفاده از جمع آوری اطلاعات از رقبا می توانیم ارزشی متمایز از آنها ارائه کنیم. شما باید ارزشی را ارائه دهید که احساس خوبی را به مشتری منتقل کند و مشتری شما را به خاطر بسپارد. مثلا اگر شما مغازه عطر فروشی دارید در کنار هر عطری که می فروشید دستمال مرطوبی با همان رایحه عطری که فروخته اید به مشتری ارائه دهید. این ارزش در ذهن مشتری می ماند و برای شما تبلیغات دهان به دهان را به ارمغان میاورد. ارزش باید به گونه ای باشد که احساس ارزشمندی و اینکه او برای شما با بقیه فرق دارد به او بدهد.
6. بررسی ایده
ایده ای که برای راه اندازی کسب و کار خود داشتید را در معرض امتحان قرار دهید یا می توانید از یک بیزینس کوچ حرفه ای کمک بگیرید تا ارزیابی صحیحی از ایده خود داشته باشید. برای خود ترتیب جلسات کوچینگ را بدهید تا ایده خود را با فردی که صاحب دانش کسب و کار است به اشتراگ بگذارید و از او بازخورد بگیرید. اگر ایده شما در مقیاس کوچک خوب عمل کرد آنگاه می توانید به گسترش آن فکر کنید.
7. بررسی بازار هدف
در چه بازاری قصد ارائه دارید؟ شما نمی توانید تمام افراد را راضی نگه دارید و قطعا تمام افراد به محصولات شما نیاز ندارند. بازار هدف کوچکی در ابتدا مشخص کنید و تمام جوانب و نیازهای آن بازار را بسنجید و حتی با داشتن یک کوچ در کنار خود می توانید خیلی قوی تر عمل کنید و حضور یک راهنمای کار بلد در کنار شما مسیر را برای شما هموار می کند. در یک بازار هدف کوچک و محدود به طور تخصصی عمل کنید تا پس از شناخته شدن بازار خود را گسترش دهید.
8. همیشه شکست را یک گزینه در نظر بگیرید
لازم نیست که همیشه مثبت فکر کنید زیرا شما باید آمادگی برای هر شرایطی را داشته باشید، همیشه به شکست مانند موفقیت به چشم یک گزینه نگاه کنید. از هر شکستی می توانید درس بگیرید و تجربه کسب کنید و دوباره تلاش کنید تا موفقیت کسب کنید. پس خود را برای بدترین شرایط نیز آماده کنید.
9. اهمیت برندینگ
هرگز از اهمیت برندسازی در کسب و کارتان غافل نشوید. برای اینکه جایگاه خود را تثبیت کنید نیاز به داشتن یک برند دارید که شما را با آن برند بشناسند. تا حالا شنیدید که کسی به جای دستمال کاغذی از واژه کلینکس استفاده کند؟ آیا میدانستید که کلینکس یک برند دستمال کاغذی است؟ و این به آن معناست که این برند کار خود را کاملا به خوبی انجام داده است که حتی به جای نام محصول نام برند خود را در ذهن مردم هک کرده است
10. داشتن استراتژی
برای هر مسیری شما نیاز به یک نقشه برای راهتان دارید که استراتژی، نقشه دقیق راه موفقیت شما است. شما باید بدانید که قرار است به کجا برسید؟ از چه راهی می خواهید به این جایگاه برسید؟ اهداف خود را مشخص کنید و تمام اقدامات و مراحل رسیدن به آن را طراحی کرده و طبق آن عمل کنید. با داشتن استراتژی زمان شما تلف نمی شود و هرلحظه را در راه رسیدن به اهداف صرف می کنید و در این مسیر می توانید از یک مشاور کسب و کار هم کمک بگیرید.
پیشنهاد می کنم بخوانید:استراتژی کسب و کار چیست؟ و چرا باید استراتژی کسب و کار داشته باشیم؟
11. استخدام صحیح
اگر برای کسب و کار خود نیاز به استخدام دارید باید اصول استخدام یک نیروی ماهر را بدانید و زمان خود را صرف استخدام و اخراج نکنید. شرح وظایف دقیقی بنویسید و با هر شخصیی که از نظر شما صلاحیت داشتن آن وظایف را مطرح کنید و در صورت موافقت شخص و تخصص داشتن در زمینه های مورد نظر شما اقدام به استخدام نمایید. اگر در کسب و کار خود سیستم سازی داشته باشید برای استخدام هیچ پرسنلی چالش نخواهید داشت، چون حتی فردی که تخصص ندارد نیز می تواند شما را به اهدافتان برساند. همیشه زمانی اقدام به استخدام نیروی مجدد کنید که از تمام ظرفیت های نیروهای موجودتان استفاده کرده باشید.
12. اهداف قابل اندازه گیری تعیین کنید
اهدافی برای خودتان تعیین کنید که به راحتی قابل اندازه گیری باشند. به طور مثال : من می خواهم به درآمد سالی 100 میلیون تومان برسم، پس باید ماهی 8 میلیون و 333 هزار تومان کسب کنم. با اهدافی که دقیق و قابل اندازه گیری باشند شما می توانید متوجه شوید که در راه صحیح هستید یا خیر و آیا به اهدافتان دست پیدا کرده اید یا به آنها نزدیک هستید. اینکه اهداف واضحی داشته باشید و آن را خرد کنید و سپس انجام دهید باعث می شود با رسیدن به نتیجه هر قدم کوچکی که بر می دارید میزان رضایت شما از خودتان بیشتر شود.
راه اندازی کسب و کار مسیر پر پیچ و خمی است که برای طی کردن آن نیاز به همراه دارید. یک بیزینس کوچ حرفه ای می تواند همراه خوبی برای شما باشد.
این مقاله یکی از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ است. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقالات مرتبط دیگرمان را نیز بخوانید.
دیدگاهتان را بنویسید