تفاوت کوچینگ و مشاوره در چیست؟ | بین کوچ و مشاور کدام را انتخاب کنیم؟

یک عکس تبلیغاتی جالب برای درک تفاوت بین کوچینگ و مشاوره و نمایش فرق بین کوچ و مشاور

درک تفاوت کوچینگ و مشاوره برای انتخاب، راهنمای مسیر شماست.

همه ما با کلمه مشاور آشنا هستیم و هرگاه نیاز داشتیم که از کسی راهنمایی و مشورت بگیریم به یک مشاور مراجعه کرده ایم. اما امروزه با مطالعه و تحلیل تخصصی نیازهای افراد، نیازمند حرفه ایی جدید، بنام کوچینگ در کشورمان شده ایم. شما در حرفه کوچینگ با داشتن یک کوچ حرفه ایی در کنارتان، فرایند رسیدن به هدفتان را سیستم سازی می کنید و با استفاده از دانش خود چالش هایتان را برطرف می سازید. ما دراین مقاله که درسایت محمدرضا سلطانی، بیزینس کوچ حرفه ایی قرار داده ایم به شما تفاوت بین کوچینگ و مشاوره را یاد می دهیم تا به هنگام مواجعه شدن با چالش در انتخاب این که کدام می تواند به شما کمک کند، تصمیم درست را بگیرید.

 

طبق مطالعات صورت گرفته توسط انجمن بین المللی کوچ ها International Coach Federation اکثر افراد که در موقعیت های مختلف هستند، از یک فرد عادی گرفته تا صاحبین کسب وکار، مدیران مشاغل مختلف و شرکت ها تفاوت فرآیند کوچینگ و مشاوره را نمی دانند. این ناآگاهی از تفاوت میان کوچ و مشاور باعث می شود که افراد در انتخاب پاسخ به نیاز خود دچار اشتباه گردند و نتیجه مطلوب را بدست نیاورند و این دو علم را ناکارآمد بپندارند.

این درحالی است که کوچینگ و مشاوره، با وجود کاربردهای متفاوت در جایگاه های خود بسیار ارزشمند بوده واستفاده از آنها در مسیر درست باعث رسیدن به هدف مان می شود . این دو حرفه با وجود شباهت های زیاد، تفاوت های اساسی دارد که آنها را از یکدیگر متمایز می سازد. برای درک بهتر تفاوت کوچینگ و مشاوره می توانیم اینگونه بیان کنیم که مشاور بجای یاد دادن اصول ماهیگیری، به شما ماهی می دهد و شما را به صورت موقت سیر می کند. اما یک بیزینس کوچ در کنار شما به صورت علمی و عملی اصول ماهیگیری را یاد می دهد تا بتوانید خود ماهیگیری نمایید و تمامی استراتژی های ماهیگیری را دراختیار شما قرار می دهد.

 

    پیشنهاد می کنم این مقاله را هم بخوانید: بیزینس کوچینگ چیست؟ چرا بیزینس کوچینگ برای کسب و کار از نان شب واجب تر است؟

 

یک کوچ درهنگام مواجعه با چالش ها برای فرد سوالاتی هوشمندانه و تخصصی مطرح می کند تا فرد با پاسخ دادن به این سوالات علاوه بر گرفتن پاسخ برای حل مشکلات، به قدرت و قابلیت های درونی خود نیز پی ببرد که شاید قبلا از آنها بی خبر بوده است. یک کوچ مشکل شما را بررسی نمیکند تا از سوی خود به شما راهکار بدهد بلکه درکنارتان، شما را وادار به تفکر می کند تا بتوانید برای مشکلات و چالش های موجود راهکارهای مناسب و کارآمد پیدا کنید.

این درحالی است که یک مشاور با استفاده از دانش، تخصص و تجربه خود، از قابلیت های فرد استفاده کرده و راهکارهایی برای مشکلات مراجعه کننده ارائه می دهد و فرد را موظف به انجام دادن آن می کند. یک مشاور با بررسی چالش ها و مشکلات فرد را به سمتی راهنمایی می کند که فکر می کند برای او مناسب است.

 

بگذارید با این مثال بهتر تفاوت ها را درک کنیم
فرض کنید می خواهید از یک کوه بالا بروید حال دو نقش مشاور و کوچ را شبیه سازی کنید. یک مشاور پایین کوه می ایستد و مسیر را بر اساس تخصص و دانش خود به شما نشان می دهد و شما باید به تنهایی آن مسیر را بروید. درحالیکه یک کوچ همراه شما مسیر را بالا می آید و بدون اینکه دانشی به شما منتقل کند شما را به نگرشی سوق می دهد تا بتوانید خود تصمیم بگیرید و مسیر را پیدا کنید یک کوچ در مسیر راه همراه شماست. کوچ بدلیل اینکه از بیرون شما را مورد بررسی قرار می دهد مسیر را برای شما شفاف سازی می کند و زوایای مختلف را به شما نشان می دهد تا بتوانید تصمیم درست را بگیرید.

 

Helio Fred Garcia

در مشاوره به حل مسئله کمک می شود، اما در کوچینگ تلاش می شود تا اعتماد به نفس فرد افزایش یافته و بتواند مسائل و مشکلات خود را مدیریت کند.

 

پس در یک جمع بندی کلی، هنگامی که به یک راهکار از سوی فرد دیگری نیازمندیم می توانیم به مشاور مراجعه کنیم. زیرا مشاور فرد مراجعه کننده را به اطراف سوق داده و پند و اندرزهای دیگران را برای وی بازگو می کند. وی سعی براین دارد تا از تصمیماتی که در گذشته گرفته شده است استفاده نماید و راهکاری برای حل مشکل ارائه دهد. منتهی هنگامی که نیازمند انگیزه کافی برای عملی ساختن کارها، تحلیل و بررسی نتایج و میزان دست آورد برای اهداف هستیم یک کوچ می تواند به ما کمک کند. زیرا وی بیشترین تمرکز را بر روی خود فرد مراجعه کننده می گذارد. فرد را با قابلیت ها و استعدادهای درونی خودش آشنا و مسیر رسیدن به اهداف را شفاف می کند و باعث می شود تا فرد مراجعه کننده زندگی را از زوایای مختلف ببیند و راه حل نهایی را خودش پیدا کند.

 

حال شما برای یافتن راهکار به مشاور نیازمندید یا یک کوچ ؟؟؟؟

 

دیدگاهتان را بنویسید