اهمال کاری آفت کسب و کار و نابودگر تمام آرزوها و اهداف شماست

اهمال کاری چیست؟ و چگونه با اهمال کاری مقابله کنیم؟

اهمال کاری به شما کمک می کند در زندگی پیشرفت نکنید.

اهمال کاری یا procrastination یک موضوع مهم و اهمال کار بودن یک حرکت تاثیرگذار در زندگی شماست به طوری که می توان گفت با همه آرزوها و اهداف کوچک و بزرگ زندگیتان باید خداحافظی کنید اگر قصد اهمال کاری و تعلل در کار و زندگیتان را دارید. در این مقاله که یکی از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ می باشد، به شما یاد داده می شود که چگونه در بیزینس خود از اهمال کاری دوری نمایید.

همه ما برای رسیدن به اهداف در زندگی و کسب وکارمان دارای برنامه هستیم اما برای انجام این برنامه ها و اقدامات همیشه منتظر آن شنبه طلایی هستیم که بتوانیم در آن اولین قدم را برداریم تا به موفقیت دلخواه برسیم.

اما از انجایی که انبوهی از کارهای مهم و غیر مهم را به آن روز موکول کرده ایم نیرویی وجود دارد که نمی گذارد آن شنبه طلایی به ما نزدیک شود نیرویی به ظاهر بی اهمیت ولی فوق العاده مخرب که باعث عدم انجام اقداماتی می شود که نتیجه آن اقدامات، در آینده می خواهد بدرخشد. این نیرو، نیرویی جز اهمال کاری نیست.

تعریف اهمال کاری:

اهمال کاری یا procrastination فرایندی است که در آن فرد در انجام کارهای مهم و از پیش برنامه ریزی شده تعلل کرده، آنها را به تاخیر می اندازد و به کارهای غیر ضروری در آن بازه زمانی می پردازد. به عبارت دیگر ما به کارهایی می پردازیم که از ضرورت پایین برخوردار هستند و تمامی کارهایی را که ما را به هدفمان نزدیک می کند و باعث تحقق رویایمان می گردد را به روز بعد موکول می کنیم و اینگونه زندگی ما دچار روزمرگی می گردد که باعث نارضایتی از خودمان می شود.

توجه داشته باشید: اهمال کاری در امور عمیقا باعث نارضایتی از خودمان می شود

تصاویری از یک شخص در محل کار که به واسطه استفاده از شبکه های اجتماعی تعلل می کند

procrastination چگونه بوجود می آید؟

در واقع این نگرش که اگر فردی کاری را انجام نمی دهد باید حتما ادم تنبلی باشد، اشتباه است. شاید یک مدیر موفق در زمینه هایی که باید کارهایی را برای پیشرفت انجام دهد نیز کوتاهی کند و مشغول به انجام کارهایی می شود که لازم نیست در ان زمان انجام شود.

پس در نتیجه اهمال کاری ریشه در عواملی نظیر عوامل ذیل دارد:

  • فرمان های مغز برای اهمال کاری
    • مغز انسان همواره می کوشد تا انسان با آرامش خاطر و به دور از رنج و سختی به انجام فعالیت های جدید بپردازد و برای انجام کارها پاداش در نظر می گیرد، لذا از کارهایی که نتیجه و لذت آنی ندارند و نیازمند زمان می باشند اجتناب میکند و به انجام کارهایی می پردازد که شاید ارزش انجام دادن در آن زمان را نداشته باشند. این اقدام مغز ریشه در اهمال کاری دارد.

نظریه فروید بنام اصل لذت: انسان تصمیم بر انجام اقدامات لذت آفرین کرده و از کارهای رنج آور دوری می کند و مانع از فکر کردن به اثرات تصمیم ها و اقدامات در آینده می شود.

  • ترس از شکست
    • در بیشتر کسب وکارها هنگامی که یک بیزینس کوچ دلایل اهمال کاری را بررسی می کند به این نتیجه می رسد که کارمندان از ترس نرسیدن به نتیجه مطلوب دست به تعلل در کارها می زنند. کارمندان بر این باورند که اگر کارها را انجام ندهند فقط برای انجام ندادن کار باید پاسخگو باشند ولی اگر در انجام آن شکست بخورند باعث می شود کسی در اداره روی انها حساب نکند.
  • نداشتن نظم و انضباط شخصی
    • نداشتن نظم و انضباط در انجام کارها باعث تعلل در آن می شود زیرا فرد آنقدر خود را درگیر انجام کارهای بدون اولویت می کند که زمانی برای انجام دادن کارهای اصلی و با ارزش پیدا نمی کند و صرفا بخاطر بی نظمی و عدم تمرکز بر مدیریت زمان، این افراد شامل افراد اهمال کار می شوند.
  • پیگیر نبودن مدیر
    • در یک کسب و کار هنگامی که مدیر دائما در حال تعریف دستور جدید می باشد و دستورات قبلی را پیگیری نمی کند کارمندان فرصت این را دارند که بصورت آگاهانه دستور قبلی را به تعویق انداخته و به انجام دادن دستور بی اعتنا باشند تا فراموش گردد.

همچنین پیشنهاد می کنیم بخوانید: ۲۱ ویژگی یک مدیر موفق که باید بدانیم

  • کمک از سوی دیگران
    • اکثر افراد بر این باور هستند که نیروی خارجی به کمک مان آمده و کارها را در یک چشم بهم زدن انجام می دهد. این باور غلطی است که علاوه بر مردم صاحبین کسب و کار را نیز درگیر خود کرده است. عملی که باعث ایجاد اهمال کاری در یک اداره می شود این است که کاری که به کارمند سپرده شده است، پیگیر های لازم صورت نمی گیرد تا جایی که مدیر بجای بازخواست، شخصا خودش آن کار را انجام می دهد و یا کارمند دیگری را برای انجام آن مقرر می کند.
    • هنگامی  که این ذهنیت در کارمندان صورت می گیرد که در صورت انجام ندادن کارها شخص دیگری به کمک آنها می آید در انجام دادن کارها تعلل می کنند و باعث عقب افتادن کارها می شوند و این یکی از مصادیق procrastination است.
  • شفاف سازی نتیجه
    • اگر در انجام کاری که از کارمند خواسته می شود منافع وی بصورت شفاف گفته نشود و در نظر گرفته نشود احتمالا این موضوع باعث تعلل و اهمال کاری می شود.
  • اتهام به بی دقتی
    • گاهی ترس از نشان دادن توانایی به موقع انجام دادن کارها، باعث اهمال کاری می گردد. زیرا در این مورد کارمند بر این باور است که اگر کار را سریع تحویل دهد از ارزش کار وی کاسته شده و ممکن است بگویند دقت کافی را در انجام کارها ندارد و از این موضوع غافل اند که طولانی شدن فرایند انجام کار به معنی با کیفیت بودن کار نیست.
  • کامل گرایی
    • افرادی که کامل گرا می باشند همیشه منتظر کامل بودن شرایط و عوامل برای شروع کار هستند این ها بر این باورند که برای داشتن نتیجه ایی خارق العاده حتما تمامی نیازها برای انجام آن کار فراهم باشد وگرنه شروع برای انجام آن کار بی فایده است. به همین دلیل این افراد همیشه در انجام اقدامات تعلل کرده و دچار اهمال کاری می شوند.
  • عدم تصمیم گیری و برنامه ریزی درست
    • ترس از تصمیم و نداشتن برنامه دلایل مهمی در اهمال کاری می باشد. به تعویق انداختن کارها نشان از عدم توانایی لازم برای مدیریت زمان و برنامه ریزی می باشد. گاهی اوقات تصمیمات در زمان نامناسب گرفته می شود و یا اینکه در زمانبندی آن مشکل داریم و زمان کافی را برای انجام یک فعالیت در نظر نمی گیریم.

ساعتی با برچسپ یک کاغذ برای نشان دادن اهمال کاردی - نوشته انگلیسی بر روی آن تلاش برای نشان دادن معنای procrastination است

راهکارهای رفع تعلل:

هر مشکلی راهی دارد و هر راهی می تواند سخت و یا آسان باشد از آنجایی که تا این بخش از مقاله تعلل و دلایل آن را به صورت کامل و شفاف برای شما توضیح داده ایم در این بخش می خواهیم چند راهکار معرفی کنیم که شما می توانید با انجام دادن این اقدامات، پدیده اهمال کاری را از خود و کسب وکارتان دور سازید.

  1. نوشتن اقدامات: شما میتوانید شب قبل یک لیست از کارهایی را که باید انجام بدهید را بنویسید و آن کارها را اولویت بندی نمایید. برای این کار می توانید از یک بیزینس کوچ استفاده کنید.
  2. کارهای بزرگ را به اقدامات کوچک تبدیل نمایید: احتمال اینکه در انجام کارهایی که زمان بیشتر می برند و بزرگ به نظر می رسند اهمال کاری صورت بگیرد زیاد است پس میتوان اقدامات را خرد کرد و بصورت جزء به جزء کارها را انجام داد.
  3. تخصیص زمان به کارها: هنگامی که برای انجام کارها زمان اختصاص می دهید مغز آنرا بصورت اتوماتیک در اولویت قرار می دهد.
  4. ضرب العجل: هنگامی که به کارهایتان ضرب العجل می دهید دیگر فرصتی برای اهمال کاری باقی نمی گذارید.
  5. تعیین پاداش برای عدم تعلل در کار: شما با تعیین پاداش برای خودتان می توانید در انجام کارها مصمم تر باشید و بجای اینکه آنها را به بعد موکول کنید همان لحظه انجام دهید و به پاداش برسید.

در پایان باید بدانیم هر تغییر واقعی نیاز به زمان و تحمل سختی هاییست که دیگران از انجام آن اجتناب می ورزند لذا برای اینکه عادت اهمال کاری را که در سالیان زیاد درون ما پروریده شده است را ریشه کن کنیم به صبر و حوصله نیاز داریم.

دیدگاهتان را بنویسید