تعیین مخاطبین هدف ، از واجبات هر کسب و کار
دسترسی به مخاطبین هدف یکی از مراحل اساسی برای دستیابی به نتایج بهتر در حوزه ی بازاریابی است.
در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ، می آموزید که چگونه باید روی مخاطبین هدف مناسبی که کسب و کار شما را رونق می بخشند، تمرکز کنید.
اگر یک کسب و کار کوچک دارید، بایستی نیچ مارکتینگ را هدف قرار دهید، تا بهتر بتوانید با رقبای سطح بالای خود رقابت کنید.
جهت آشنایی با نیچ مارکتینگ مطالعه این مقاله را به شما توصیه میکنم: نیچ مارکتینگ
تعیین مخاطبین هدف، راهی مقرون به صرفه برای رساندن شعار برند شما به بازار هدف است. این ها افرادی هستند که به احتمال زیاد مشتری شما خواهند شد. بنابراین، چگونه می توان مخاطبین هدف خود را تشخیص داد؟
مخاطب هدف کیست؟
به طور خلاصه، مخاطبین، گروه خاصی از مشتریان هستند که احتمالاً به شعار های بازاریابی شما پاسخ می دهند. آن ها بر اساس طبقه بندی جمعیتی یا رفتاری شامل موقعیت، جنسیت، سن و سطح درآمد طبقه بندی می شوند.
اگر مخاطب خاصی را هدف قرار می دهید، تمرکز شما از روی تبلیغات، کمتر می شود و روی شعار بیشتر می شود.
علاوه بر این، ایجاد مشخصات مخاطب هدف، جهت استراتژی های بازاریابی شما را تعیین می کند که باعث می شود رابطه ای واقعی با مشتریان خود برقرار کنید.
بازار هدف در مقابل مخاطب هدف
آیا بازار هدف و مخاطب هدف یکسان هستند؟ اگرچه ممکن است این دو اصطلاح مشابه باشند، اما تفاوت های اساسی بین آن ها وجود دارد.
بازار هدف
بازار هدف شامل گروه خاصی از مصرف کنندگان است که یک کسب و کار قصد دارد محصولات یا خدمات خود را به آن ها ارائه دهد. تشخیص آن هنگام ساخت محصول یا ارائه خدمات بسیار مهم است. علاوه بر این، هنگامی که بازار هدف مشخصی دارید، اجرای استراتژی های بازاریابی شما آسان تر است.
بازار هدف را می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:
جمعیت شناسی: سن، جنس، نژاد، درآمد، وضعیت تأهل، سطح تحصیلات و شغل
مکان: کشور، منطقه، شهر
روانشناسی: عادات، ارزش ها، سرگرمی ها و علایق خریدار
بیایید از Nivea به عنوان مثال استفاده کنیم. Nivea یک برند آلمانی برای مراقبت از پوست است که شوینده صورت، تونر، خوشبو کننده، لوسیون و موارد دیگر را به فروش می رساند. به طور کلی، بازار هدف آن ها زنان 18 تا 35 ساله با درآمد متوسط تا زیاد هستند. این زنان خود توانمند هستند. آن ها از پوست خود مراقبت می کنند تا ظاهر خوبی داشته باشند، احساس جوانی داشته باشند و اعتماد به نفس خود را افزایش دهند.
مخاطب هدف
از سوی دیگر، دامنه مخاطب محدودتر از بازار هدف است که به گروه متمایزی از مصرف کنندگان اشاره می کند و شرکت با شعار بازاریابی خود، آن ها را مورد هدف قرار می دهد. آن ها ممکن است کاربران نهایی محصولات شما باشند یا نباشند. برای ارتباط موثر با مخاطبان هدف خود، باید بدانید که آن ها چه کسانی هستند.
در پایان، یک بازار هدف، تأثیر گسترده ای بر هر تصمیمی که یک شرکت می گیرد، دارد. تصمیمات مربوط به توسعه محصول، بسته بندی و قیمت گذاری بر اساس آن چیزی است که بیشتر مورد توجه بازار هدف قرار می گیرد. علاوه بر این، استراتژی های فروش و بازاریابی یک شرکت بر اساس عادات و ترجیحات خرید بازار هدف است.
چگونه می توان مخاطب هدف را تعریف کرد؟
هرچه بیشتر در تعیین مخاطب هدف خود دقیق باشید، به نتایج موثرتری دست پیدا خواهید کرد. در اینجا گام های عملی که برای تعیین مخاطب هدف پولساز باید بردارید آورده شده است.
نیازها و مشکلات آن ها را مشخص کنید
خود را به جای مشتریان هدف خود قرار دهید. مشکلات و نیازهای آن ها چه مواردی می تواند باشد؟ آن ها از محصول شما چه انتظاری دارند؟ پرداختن به این سوالات به شما کمک می کند تا بینش عمیق تری در مورد آن ها داشته باشید. همچنین، این نشان می دهد که شما در حال توسعه محصول یا ارائه خدمات قابل توجهی هستید.
بنابراین، مشکلاتی را که ممکن است مشتری هدف شما در زندگی روزمره خود داشته باشد، یادداشت کنید و اطمینان حاصل کنید که محصولات شما قادر به حل آن ها خواهند شد. برای دسترسی سیستماتیک به این نیاز ها و مشکلات می توانید از توصیه های محمدرضا سلطانی، بیزینس کوچ حرفه ای، بهره ببرید.
مشتریان فعلی را مجدد بررسی کنید
مشتریان فعلی خود را بررسی کنید و دریابید که وجه اشتراک آن ها چیست؟
برای اطلاع از نظر آن ها در مورد برند تجاری شما، از آن ها بخواهید در ازای دریافت پاداش در نظرسنجی های شما شرکت کنند. این نه تنها به شما در درک بهتر نیاز های آن ها کمک می کند، بلکه راهی عالی برای ایجاد بهترین کمپین های تبلیغاتی را به وجود می آورد.
رقبای خود را بررسی کنید
راه دیگر برای کشف جزئیات بیشتر در مورد مخاطبان مورد نظر، بررسی رقبای شما است. در حین انجام این کار، می توانید راه های بهتری برای پر کردن شکاف های موجود در استراتژی های بازاریابی خود بیابید.
مخاطبان هدف خود را محدود کنید
گام بعدی محدود کردن مخاطبان خاصی است که می خواهید آن ها را مورد هدف قرار دهید.
تا حد امکان دقیق باشید. آن ها را با توجه به سن، جنسیت، موقعیت مکانی و غیره تقسیم بندی کنید.
علاوه بر این، ببینید قصد آن ها از خرید محصول چیست؟ آیا آن ها در مورد این محصول در اینترنت تحقیق کرده اند؟
آزمایش کنید
سرانجام، زمان آزمایش فرا رسیده است تا ببینیم کدام راهکار موثرتر است. اطمینان حاصل کنید که عملکرد آن ها را به طور مرتب پیگیری می کنید. بیزینس کوچینگ به شما کمک می کند بتوانید با ارزیابی های دقیق، مفید ترین راه حل را پیدا کنید.
در مرحله بعد، یک بخش جدید بسازید که سایر ویژگی های جمعیت شناختی و روان شناختی را شامل شود.
مخاطب مناسب را هدف قرار دهید
به طور خلاصه، وقتی سعی می کنید برای همه جذاب باشید، در نهایت هیچ کس را نمی توانید راضی کنید.
برای حفظ کسب و کار خود در یک بازار بسیار رقابتی، باید مخاطبان خود را مشخص کنید. آن ها همچنین انتظار دارند که یک برند تجاری برای آن ها خدمات منحصر به فردی انجام دهد. بنابراین، استفاده از استراتژی های گسترده برای همه مشتریان در طولانی مدت راهکار موفقی نخواهد بود.
هنگامی که بازار هدف خود را مشخص کردید، اطمینان حاصل کنید که محصولات یا خدمات مورد نیاز آن ها را تهیه کرده اید. سپس، روی تعیین مخاطبان مورد نظر خود و گروه خاصی را که می خواهید با شعار بازاریابی خود به آن برسید، کار کنید. بنابراین، دقیق باشید و تلاش خود را به کار بگیرید.
اگر در مسیر تعیین مخاطبان هدف خود با چالش های پیچیده ای روبرو شده اید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا با ارائه ی راه حل های حرفه ای به شما، بهترین نتایج را بدست آورید.
دیدگاهتان را بنویسید