هوش هیجانی کلید موفقیت یک مدیر

اهمیت هوش هیجانی برای یک مدیر

 

هوش هیجانی Emotional Intelligence برای مدیران و صاحبین کسب وکار نسبت به سایر خصوصیات و ویژگی ها از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است زیرا مهم ترین مهارت یک فرد برای کسب موفقیت فهمیدن احساسات خود و نحوه ارتباط موثر با دیگران می باشد. از آنجایی که تمامی کسب وکارها بر پایه ارتباط شکل گرفته اند، برای رسیدن به موفقیت یک مدیر باید تمامی مهارت های خود را تقویت کند که مهم ترین آن مهارت هوش هیجانی است. زیرا توانایی کنترل احساسات شما بر توانایی مدیریت شما در کسب وکارتان تاثیر مستقیم دارد. طبق مطالعات صورت گرفته، محققان بر این باوراند که بیش از 75 درصد از توانایی و قدرت یک شخص برای رسیدن به موفقیت ناشی از این مهارت است.

حال شما با مهارت هوش هیجانی در این مقاله از مقالات آموزش بیزینس کوچینگ که در سایت محمدرضا سلطانی، بیزینس کوچ حرفه ایی قرار گرفته است بیشتر آشنا خواهید شد. علاوه بر ارزش و اهمیت این مهارت برای یک مدیر خواهید دانست که چرا اکثر صاحبین کسب کار از این جمله قدیمی پیروی می کنند.

 

شخصیت را استخدام کنید؛ مهارت را آموزش دهید.

 

مهارت هوش هیجانی چیست؟

هوش هیجانی یعنی توانایی درک و مدیریت کردن عواطف و هیجان های خود و دیگران و تصمیم گیری درست براین اساس.

این مهارت اولین بار در سال 1990 میلادی توسط دو محقق حوزه ی روانشناسی رفتاری، پیتر سالووی (Peter Salovey) و جان مایر (John D. Mayer) معرفی شد و توسط کسانی همانند دنیل گلمن تکمیل و رواج یافت. دنیل گلمن در سال 1996 کتابی را منتشر کرد تحت عنوان «هوش هیجانی؛ چرا این هوش از IQ مهم‌تر است؟» که سبب شد تا وی بیش از پیش به مطالعه و تحقیق در این حوزه بپردازد. از آنجایی که این مهارت بر خلاف توانمندی های هوشی قابل رشد و بهبود است و می توان آن را یاد گرفت و یا حتی آن را رشد و بهبود داد هر شخصی می تواند با یادگیری واستفاده از آن به موفقیت های فوق العاده ایی در زندگی، کسب وکار و ارتباطات خود با دیگران دست پیدا کند.

پنج حوزه اصلی

دنیل گلمن، محقق و نویسنده کتاب در مورد هوش هیجانی اولین شخصی بود که هوش هیجانی را مهارتی دانست که تمامی توانایی افراد را در خود دارد و در مورد اهمیت و ارزش این مهارت در کسب وکار سخن گفت. وی با ارائه مدلی که امروزه به مدل گلمن معروف است به خوبی حوزه های اساسی هوش هیجانی را نمایش و مورد بررسی قرار داده است که بصورت ذیل می باشد.

تصویر پنج حوزه اساسی هوش هیجانی

این مدل بصورت واضع می گوید که هنگامیکه شخصی از بهره هوشی (IQ) بالایی برخوردار است دلیل بر داشتن هوش هیجانی (EQ) بالا نیست. بسیاری افراد نیز بر این باوراند که هوش هیجانی (EQ) از بهره هوشی (IQ) مهم‌تر است زیرا موفقیت و پیروزی تحت نفوذ کیفیت‌های شخصی مثل پشتکار، خودکنترلی، و مهارت در رفتار دوستانه با دیگران است.

چرا هوش هیجانی در کسب ‌و کار مهم است؟

کنترل و مدیریت احساساتتان بر توانایی مدیریت و رهبری کسب وکارتان تاثیر می گذارد. این مهارت در همه رده های شرکت کاربرد دارد ولی در رده های مدیریتی نقش مهم وحیاتی را ایفا می کند. امروزه با در نظر داشت تغییرات و الزام آن در شرکت ها و کسب وکارها برای رشد و توسعه و مدیریت نیازمند یک ویژگی خاص هستیم که بتواند هیجانات و احساسات در انجام کارها، رفتارها و برخورد انسانی را کنترل کند و در هنگام مواجه شدن با مشکلات بتواند با خونسردی کنترل شرایط بحرانی را در دست گرفته و با حفظ انگیزه با دیگران همدلی کند.

 

۸ ویژگی هوش هیجانی در مدیران

  • سازگاری و وفق پذیری
  • مثبت نگری
  • نوآوری و ابتکار
  • توانایی حل اختلافات
  • پیشرفت حرفه‌ای
  • همدلی
  • قابل‌اعتماد بودن
  • تفکر و خود اندیشی

 

از همراهی شما تا پایان این مقاله سپاسگزاریم. پیشنهاد می کنیم دیگر مقالات این سایت را نیز بخوانید.

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید