خروج از منطقه امن
توانایی ریسک کردن یا خارج شدن از محدوده امن، یکی از اصلی ترین راهکارهای رشد فردی و پیشرفت محسوب می شود که باعث می شود افراد اغلب از برداشتن اولین قدم بترسند.
برای بیرون آمدن از منطقه امن ، زنجیرهای ترس را بشکنید. پس از انجام این کار، یاد خواهید گرفت که از فرآیند ریسک پذیری و رشد در این روند لذت ببرید.
با پذیرش تجربیات جدید می توانید خلاقیت خود را در انجام کارها افزایش دهید.
در این مقاله آموزشی محمدرضا سلطانی، بیزینس کوچ حرفه ای، به بررسی یکی از راهکار های اصلی تغییر مسیر شغلی و موفقیت در آن می پردازیم.
منطقه امن به چه معناست؟
مکانی است که در آن احساس راحتی می کنید و توانایی های شما مورد آزمایش قرار نمی گیرند.
در اینجا 10 روش وجود دارد که به شما کمک می کند از منطقه امن خود خارج شوید و به موفقیت نزدیک شوید.
1- از آنچه در خارج از منطقه امنتان قرار دارد، آگاه شوید
گاهی اوقات توانایی انجام دادن کارهای مختلفی را دارید، اما به دلیل ناامیدی یا ترس از شکست از انجام آن ها خودداری می کنید.
یک دایره رسم کنید و آن چیزها را خارج از دایره بنویسید. این فرآیند به شما این امکان را می دهد که علت نگرانی های خود را به وضوح تشخیص دهید.
2- در مورد آنچه که قصد دارید بر آن مسلط شوید، مطمئن شوید
به یاد داشته باشید، اصلی ترین احساسی که باید بر آن غلبه کنید ترس است.
آیا از این که با مردم معاشرت کنید و خود را در موقعیت های اجتماعی معرفی کنید می ترسید؟ چرا؟ آیا به این دلیل است که شما اعتماد به نفس ندارید؟ آیا از ظاهر خود مطمئن نیستید؟ یا می ترسید نادیده گرفته شوید؟
دلایل احتمالی آن را بنویسید و با یک فرد قابل اعتماد در مورد آن صحبت کنید.
3- با ترس خود روبه رو شوید
یکی از راه های خارج شدن از محدوده امن، گسترش واقعی آن است. اگر هنگام صحبت با فردی که به تازگی ملاقات کرده اید کمی دچار وحشت شده اید، سعی کنید قبل از عقب نشینی، کمی بیشتر از حالت عادی با آن فرد معاشرت کنید. اگر به اندازه کافی زمان بگذارید و تمرین کنید، احساس ناامنی شما کمتر می شود.
پیشنهاد می کنم این مقاله را از دست ندهید: امنیت شغلی
4- به شکست به عنوان یک معلم نگاه کنید
بسیاری از ما آنقدر از شکست می ترسیم که ترجیح می دهیم هیچ کاری انجام ندهیم تا به رویاهایمان ضربه نزنیم.
برای شروع، به شکست به عنوان یک معلم نگاه کنید. اینکه از آن تجربه چه چیزی آموختید و چگونه می توانید آن را در چالش های آینده خود بکار ببرید تا شانس موفقیت را افزایش دهید؟
بسیاری از افراد بسیار موفق قبل از موفقیت بارها شکست خورده اند.
5- مانند کودکان گام بردارید
سعی نکنید در زمان محدود، از منطقه امن خود خارج شوید، در این شرایط احتمالاً تحت فشار قرار می گیرید و دوباره به داخل آن پناه می برید.
قدم های کوچکی در جهت عبور از ترس خود بردارید. برای مثال، اگر می خواهید سخنرانی کنید، با استفاده از هر فرصتی برای صحبت کردن با گروه های کوچک مردم شروع کنید. حتی می توانید با خانواده و دوستان تمرین کنید. علاوه بر آن می توانید از استراتژی های خاصی که در بیزینس کوچینگ در بحث مذاکره استفاده می شوند هم بهره ببرید.
6- با افراد ریسک پذیر معاشرت کنید
هیچ جایگزینی برای این مرحله وجود ندارد. اگر می خواهید در کاری بهتر شوید، باید با افرادی که در همان کار موفق و ریسک پذیر هستند، معاشرت کنید و از آن ها تقلید کنید.
7- وقتی می خواهید بهانه تراشی کنید با خودتان صادق باشید
نگویید ” من الان وقت این کار را ندارم.” در عوض، صادق باشید و بگویید “من از انجام این کار می ترسم”.
با خودتان صادق باشید چون شانس خود را برای حرکت رو به جلو افزایش می دهید.
8- مشخص کنید که خروج از منطقه امن چه فایده ای برای شما دارد
توانایی شرکت در سخنرانی عمومی برای رشد شخصی و حرفه ای شما چه نتایجی در پی خواهد داشت؟ این مزایای بالقوه را به عنوان انگیزه ای برای غلبه بر ترس در نظر داشته باشید.
۹- بیش از حد سختگیر نباشید
یاد بگیرید وقتی اشتباه می کنید خودتان را سرزنش نکنید. ریسک پذیری، مستلزم در نظر گرفتن شکست ها و ناامیدی هایی است که گاهی اوقات شما را از نظر دیگران احمق جلوه می دهد.
10- از مسیر تغییرات لذت ببرید
از فرآیند خارج شدن از مرزهای امن خود لذت ببرید و همچنین از کشف چیزهایی که قبلا از آن ها آگاه نبوده اید لذت ببرید.
بیرون آمدن از منطقه امن در ابتدا واقعاً ترسناک به نظر می رسد. اما نیازی نیست که بلافاصله از آن خارج شوید، همانطور که به آرامی از آن عبور می کنید، احساس آرامش بیشتری در مورد چیزهای جدیدی که برای شما بسیار خطرناک به نظر می رسید، خواهید داشت.
برای رسیدن به جایی که می خواهید باشید، با کسی که برایش احترام قائل هستید تماس بگیرید. اگر می توانید یک جلسه کوتاه را برنامه ریزی کنید و از او بخواهید تا مسیر فعلی تان را تجزیه و تحلیل کند.
اگر هدفی داشته باشید و آن را به بخش های قابل انجام تقسیم کنید و اولین مرحله از آن را پشت سر بگذرانید، نگرش شما تغییر خواهد کرد.
آیا ترک آن سخت است؟
بله، به این دلیل که افراد بلافاصله احساس ناامنی و ترس شدید دارند اما پس از مدتی، آن ترس تبدیل به یک عادت می شود. بدترین چیزی را که ممکن است اتفاق بیفتد و بهترین اتفاقی را که می تواند رخ دهد، تصور کنید. بر بهترین چیزها تمرکز کنید، چون بستر خارج شدن از آن منطقه امن را فراهم می کنند.
ماندن در منطقه امن چه اشکالی دارد؟
ماندن به دلیل اینکه دوست دارید زندگی راحت و سرشار از آرامشی داشته باشید، قابل تحسین است، اما باید در نظر داشته باشید که اگر اهل ریسک کردن نباشید به زودی راحتی و آسایش فعلی خود را از دست خواهید داد. برا شروع، باید بررسی کنید که آیا شما هم هیجان را دوست دارید؟ اگر می خواهید کارها را به روشی جدید انجام دهید، باید علاقمند به دستیابی تجارب جدید باشید.
اگر تمایل دارید که موفقیت های جدیدی را نصیب خود کنید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا اطلاعات بیشتری را درباره ی راه های دیگر رسیدن به اهداف در اختیار شما قرار دهند.
دیدگاهتان را بنویسید