جلوگیری از فروپاشی سازمان

با رعایت عوامل جلوگیری از فروپاشی تیم می توان راه موفقیت را پیمود.

در این مقاله از سری مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ محمدرضا سلطانی می توانید با استفاده از راه حل های زیر تیم خود را از فروپاشی نجات دهید و مسیر درست را انتخاب کنید.

آیا مطمئن هستید که تیم شما به بهترین نحو عمل می کند یا در مورد کار تیمی با شکست مواجه شده اید؟ علائم هشداردهنده تیم که نشان دهنده ی اختلال عملکرد و به زودی فروپاشی سازمان است چیست؟ چگونه می توانید آن ها را قبل از اینکه از کنترل خارج شوند، بررسی کنید؟ ما به این سوالات پاسخ می دهیم و راه حل های عملی را در مقاله زیر ارائه می دهیم.

4 راه برای جلوگیری از سقوط تیم

به عنوان سرپرست، احتمالاً با زمان هایی آشنا هستید که به نظر می رسد هیچ کاری پیش نمی رود، پروژه ها تمام نمی شوند و سطح انرژی واقعاً پایین است. معمولاً در چنین موقعیتی شما هیچ ایده ای ندارید و نمی دانید که باید چه کار کنید.

تسلیم نشوید حتی اگر به نظر می رسد هیچ چیزی سر جای خود قرار ندارد و آرامش خود را حفظ کنید. راه هایی برای احیای کار گروهی، اعتماد و تمرکز در بین اعضای تیم شما وجود دارد. اما این کارممکن است کمی طول بکشد.

ما برخی از مراحل را در زیر شرح می دهیم، اما اولین قدم بسیار مهم کشف مجدد چشم انداز شما و به اشتراک گذاشتن آن با تیم خود است که این کار با استفاده از علم بیزینس کوچینگ به راحتی قابل انجام است.

پیشگیری بهتر از درمان است

اگر تیم شما در حال حاضر در مسیر نزولی قرار دارد، این توصیه ممکن است خیلی دیر انجام شود. اعضای تیم خود را بشناسید، انگیزه های آن ها  و آنچه باعث می شود هدف هایشان را تیک بزنند بشناسید. تلاش بیشتری بین اعضای گروه داشته باشید تا آن ها شما را به عنوان یک عضو مورد اعتماد تیم در نظر بگیرند. به منظور پیشگیری هر چه سریع تر می توانید این مساله را با یک بیزینس کوچ حرفه ای مطرح کنید.

گذراندن وقت با هم و ارتباط موثر در زمان های مناسب باعث می شود که روابطی را که تیم را به هم وصل می کند حتی در شرایطی که اوضاع خوب نیست پیش ببرید. به یاد داشته باشید که اعتماد یک شبه ایجاد نمی شود. زمان باید صرف ساخت آن شود. از طریق سیستم سازی می توان به مدیریت زمان در چنین شرایطی تسلط پیدا کرد.

کاهش منفی گرایی

روش های زیادی برای تشخیص زمان غیر مفید بین تیم شما وجود دارد. به عنوان مثال، اگر متوجه شدید که افراد زودتر از موعد می روند، در جلسات مشارکت ندارند یا در اوایل روز انرژی خود را از دست می دهند، وقت آن است که برای جلوگیری از بدتر شدن اوضاع قدم بردارید.

ابتدا با یکی از اعضای تیم صحبت کنید، ترجیحاً با کسی که بیشترین استرس را متحمل می شود یا کسی که با او کمترین رابطه را دارید. سعی کنید علت اصلی مشکلات را دریابید و سپس با هم به دنبال راه حل های احتمالی باشید.

بازگشت از لبه پرتگاه

اگر در گذشته شرایطی وجود داشته که در آن بهترین و درخشان ترین افراد از کار و انرژی افتاده اند و به دنبال فرصت های دیگری هستند، باید اقدامات فوری بیشتری را اتخاذ کنید. همچنین می توانید کل تیم را به محلی خارج از محل که همه در آن احساس راحتی می کنند، جمع کنید و سپس یک بار درخواست کنید که همه ی اعضا نظرات صادقانه خود را در چالش های فعلی خود در داخل یا حتی خارج از سازمان به اشتراک بگذارند.

مسئولیت نتایج را بر عهده بگیرید

به عنوان مدیر، شما باید همیشه با این احتمال روبرو شوید که مشکل و دلیل از هم پاشیدگی تیم خود شما هستید. این کار سخت اما ضروری است. برای ایجاد تغییرات در سبک مدیریت خود به منظور نجات تیم آماده باشید.

مسئولیت یافتن راه حل بر عهده شما است. در بسیاری از مواقع، رهبران با تیم های خود در شرایط دشواری قرار می گیرند و سعی می کنند به دنبال راه حل های جانبی باشند.

امروزه مدیران باید تمرکز و فرهنگ یادگیری و پاسخ گویی را حفظ کنند در حالی که به اعضای تیم آزادی لازم را می دهند تا از فرصت های مناسب استفاده کنند. خوشبختانه با هر مدیر پر تلاش و انرژی مثبت، تقریباً هر تیمی را می توان از لبه پرتگاه بازگرداند.

بنابراین چگونه می توان از سقوط تیمی که به نظر می رسد در حال فروپاشی است جلوگیری کرد؟

اهداف، چشم انداز، نقش ها و مسئولیت های مشخص را تعیین کنید و برنامه ریزی کلی را بهبود بخشید.

از خود بپرسید: آیا هر یک از اعضای این تیم هدف مشخصی از مسیر کسب و کار دارد و نقش خود را در این فرآیند درک می کند؟

گاهی اوقات آنقدر درگیر کارهای روزمره می شویم که فراموش می کنیم اهداف مشخصی را برای یک پروژه بیان کرده ایم. آیا همه می دانند وظیفه و مسئولیت خاص آن ها چیست؟

جلوگیری از فروپاشی سازمان

تیم خود را با اهداف روشن و چشم انداز دقیق توانمند کنید. اطمینان حاصل کنید که اهداف، هوشمندانه هستند. اگر ما در مورد اهداف بلند مدت صحبت می کنیم، چاپ آن ها و نگه داشتن آن ها در جایی قابل مشاهده بسیار مفید است.

بعد، وقت آن است که وظایف را به تیم خود واگذار کنید. این مرحله تا حد زیادی به نوع سازمان شما بستگی دارد، اما مطمئن شوید که همیشه فرصت ها و انتظارات را در نظر می گیرید.

ابزارهای زیادی برای مدیریت وظایف وجود دارند، از آن ها بهترین استفاده را کنید تا از فروپاشی سازمان جلوگیری کنید. با این حال، فراموش نکنید که گاهی ساده ترین راه حل ها کارآمدترین هستند. نشستن با یکی از اعضای تیم و پرسیدن راجع به نقش او و بررسی اینکه آیا مهلت کافی برای انجام آن نقش دارد یا نه می تواند معجزه کند.

جلسات را در موعد خود برگزار کنید

برگزاری جلسات کوتاه منظم بسیار موثر است. برخی از افراد ممکن است صرفاً به دلیل زمان زیادی که از آن ها می گیرد، طرفدار این روش نباشند. برای جلوگیری از فرار اعضای تیم، باید زمان و مکان دیگری را برای بررسی جزئیات دقیق تعیین کنید.

ایجاد انگیزه و توانمندسازی اعضای تیم

دلایل احتمالی متعددی در مورد افت مشارکت وجود دارد، بنابراین مقابله با این مشکل موضوعی گسترده است که احتمالاً نمی توانیم در چند پاراگراف توضیح دهیم. در اینجا چند دستورالعمل وجود دارد که به شما کمک می کند هم تیمی های خود را درگیر کنید:

انتظارات خود را مجددا ارزیابی کنید. آیا آن ها غیر واقعی هستند؟ نظرات عینی بگیرید و مطابق آن عمل کنید.

مدیریت کارهای کوچک را کنار بگذارید. گاهی اوقات باید اجازه دهید کارها متفاوت انجام شوند، این بدان معنا نیست که آن ها بد انجام خواهند شد.

کارکنان را توانمند کرده و چالش های جدید و قابل کنترل را برای آن ها ایجاد کنید. ثابت شده است که خستگی و عدم چالش، انگیزه را از بین می برد و مسیر سازمان را به سمت فروپاشی هدایت می کند.

مسیر را توصیف کنید. به اعضای تیم اطلاع دهید که این مسیر از نظر شغلی آن ها را به کجا می رساند. اگر افراد برای رسیدن به هدفی انگیزه بیشتری داشته باشند، تلاش بیشتری دارند.

عملکرد ضعیف اعضا را برطرف کنید. اجازه ندهید رفتارهای بد تکرارشوند. تکرار آن ها توسط یکی از اعضا منجر به این می شود که افراد از او پیروی کنند و شروع به تقلید کنند یا ناامید شوند، زیرا دیگران آن را به عنوان طرفداری یا بی عدالتی تلقی می کنند.

اگر می توانید، برخی از فعالیت های سرگرم کننده و آرامش بخش را به کارکنان خود ارائه دهید. از آن ها بپرسید که چه چیزی را دوست دارند و ببینید آیا می توانید آن را ارائه دهید.

در نهایت، با کمک گرفتن از روش های گفته شده می توان بهره وری و انرژی کارمندان و مدیر را افزایش داد تا سازمان بتواند به ادامه ی فعالیت های خود بپردازد.

اگر نیاز به مشاوره دارید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا با ارائه ی راه حل های تخصصی تر شما را در این مسیر راهنمایی کنند و نظرات خود را در رابطه با راه های جلوگیری از فروپاشی سازمان حتما برای ما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید