مهارت های نرم در کسب و کار

اگر چه مهارت‌های سخت، تجربه و درک شما از یک توانایی خاص و قابل اندازه‌گیری را نشان می‌دهد، مهارت‌های نرم نیز اغلب نشان‌ دهنده توانایی شما در همکاری با دیگران و رشد در یک سازمان است. این مهارت های نرم شما را به فردی قابل اعتماد و متخصص و دلسوز و یک عضو مهم در سازمان تبدیل می کند.

مهارت‌های نرم به شما کمک می‌کنند تا از طریق ایجاد روابط، مشکلات را حل کنید.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، چند دلیل کلیدی که چرا مهارت‌های نرم اهمیت دارند و چگونه می‌توانند منجر به ارتقای شغلی شوند را مرور می‌کنیم.

اهمیت مهارت های نرم در کسب و کارها

یادگیری مهارت های نرم در همه صنایع مورد نیاز است. توسعه هر مهارتی مزایای خاص خود را دارد، به عنوان مثال، بهبود ارتباطات به کارمندان کمک می کند تعامل موثرتری داشته باشند و بهبود مدیریت زمان نیز می تواند بهره وری را افزایش دهد.

پیشنهاد میکنم بخوانید: مهارت های سخت در کسب و کار

1_ افزایش بهره وری در محل کار

مهارت‌های نرم، عملکرد و بهره‌وری کارکنان را در سراسر سازمان بهبود می‌بخشند. کارکنان می توانند زمان خود را به طور مؤثرتری مدیریت کنند و ایده های خود را به راحتی بیان کنند. همه مسئولیت های خود را درک می کنند و برای رسیدن به اهداف مشترک با یکدیگر همکاری می کنند.

افزایش بهره وری، همچنین منجر به ایجاد تیمی پویا و قوی خواهد شد.

2- کاهش خطرات

فقدان خودآگاهی و اعتماد به نفس، عملکرد کارمندان را کاهش می دهد. در شرایط تهدید آمیز دیگر کارمند قادر به برقراری ارتباط با مدیر خود نخواهد بود و توانایی سازگاری با سیاست ها و پروتکل های جدید را نخواهد داشت. بنابراین، قوانین زیر پا گذاشته می شوند و خط مشی شرکت نقض می شود. یادگیری مهارت های نرم به کارمندان کمک می کند تا خطرات را کاهش دهند و مشکلات را حل کنند. آن ها از استدلال های خلاقانه برای فکر کردن به همه رویکردها و پیامدهای ممکن استفاده می کنند.

3- بهبود رضایت مشتری

البته مهم ترین مزیت مهارت های نرم در محیط کار، افزایش رضایت مشتری است. با برخورداری از مهارت های نرم، کارکنان مشتاق هستند تا فعالانه به نیازهای مصرف کنندگان و مشتریان گوش دهند، مشکل را شناسایی کنند و به آن ها در حل آن مشکلات کمک کنند. آن ها همچنین شفقت و همدلی بیشتری دارند که باعث می شود در بخش افزایش کیفیت خدمات مشتریان بسیار پیشرفت کنند. به عنوان مثال، زمانی که یک مشتری ناراضی تماس می گیرد و فروشنده با صبر و حوصله به شکایت او گوش می دهد و سپس برای روشن شدن مشکل، سؤالات هدفمند می پرسد، ممکن است باعث شود تا آن مشتری ناراضی به مشتری وفادار تبدیل شود. حتی اگر مشتری عصبانی شود، آن فرد آرام و صبور باقی می ماند.

4- افزایش فروش

افزایش مشتریان راضی منجر به فروش بیشتر می شود و افزایش مهارت های نرم در محل کار نیز به نفع تیم فروش شما در طول فرآیند مذاکره است. کارمندان می‌توانند از مهارت‌های خود برای تعامل با مشتری استفاده کنند. مشتریان از اینکه کارکنان با آن ها مانند یک ماشین پول رفتار نمی کنند، قدردانی می کنند. همچنین فروشندگان با درایت، بر عدم تمایل به خرید مشتریان غلبه می کنند. به عنوان مثال، مشتریان هرگز احساس نمی کنند که مجبور به خرید هستند، این کارمند فروش است که باید بر هنر متقاعدسازی تسلط داشته باشد.

5- ساخت تیم قوی تر

از دیگر مزایای یادگیری مهارت های نرم، یکپاچه سازی کارمندان و افزایش پویایی تیم می باشد زیرا به راحتی قادر به همکاری با یکدیگر هستند. این مهارت ها باعث ایجاد یک تیم قوی تر می شود. با بهبود مهارت های نرم نگرش همگی مثبت می ماند و با خوش بینی با چالش ها روبه رو می شوند. آن ها با هر مانع جدیدی به عنوان فرصتی برای رشد شخصی خود نیز رفتار می کنند. بنابراین شما صرفاً بر روی سطح فروش و رضایت مشتریان تمرکز نمی کنید.

اگر برای استخدام و ایجاد یک تیم قوی با چالش هایی رو به رو شده اید، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، به شما آموزش های لازم را ارائه خواهد داد.

تیم سازی و مهارت های نرم

6- اعتماد به نفس بیشتر، استرس کمتر

یکی دیگر از مزایای قابل توجه افزایش مهارت های نرم در محل کار، اعتماد به نفس بیشتر است. همچنین در چنین محیطی تعارضات کمتری وجود دارند تا اعضای تیم بتوانند به یکدیگر تکیه کنند. اعتماد به نفس و اطمینان بیشتر، منجر به کاهش سطح استرس می شود. کارمندان نیز اشتباه خود را به عنوان یک فرصت یادگیری می دانند.

7- افزایش وفاداری کارکنان 

سرمایه گذاری روی رشد حرفه ای کارمندان منجر به ایجاد وفاداری در آن ها خواهد شد. استخدام و آموزش کارمندان و تبدیل آن ها به افرادی برتر، حاشیه سود شما را افزایش می دهد.

با آموزش هدفمند کارمندان و کمک به آن ها جهت دستیابی به اهداف شخصی آن ها، می توانید انگیزه و بهره وری کارمندان را نیز افزایش دهید.

8_ افزایش پذیرش انتقاد

در سازمانی که امکان رشد و یادگیری برای تمام افراد مهیا باشد، کارمندی که قادر به پذیرش انتقادات سازنده باشد و از آن ها جهت رشد و توسعه خود استفاده کند، می تواند یکی از اعضای بسیار ارزشمند تیم تلقی شود.

مهارت‌های نرم می‌توانند برای موفقیت در کسب‌ و کار ارزشمند باشند و بسیاری از کارفرمایان در حال حاضر به مهارت‌های نرم مانند هوش هیجانی و کار تیمی، اهمیت می‌دهند. خوشبختانه، رشد مهارت‌های نرم از طریق روش‌های مختلف یادگیری و تجربه امکان‌پذیر است. داشتن این مهارت ها به شما کمک می کند تا از رقبا متمایز شوید، اعتماد به نفس بیشتری در دنیای کسب و کار داشته باشید و در محل کار ارتباطات موثرتری برقرار کنید.

با کسب مهارت های بیزینس کوچینگ نیز خواهید توانست مهارت های نرم و سخت را در کسب و کار خود پیاده سازی کنید.

داشتن مهارت های نرم همچنین در انتخاب رهبر و مدیر مناسب، نقش مهمی را ایفا می کند، در واقع انتخاب رهبری که با تمام اعضای سازمان بتواند ارتباطات سازنده برقرار کند و همه ی اعضای تیم بتوانند نظرات خود را آزادانه بیان کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی سایر روش های کسب مهارت، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید