تفاوت برندینگ و مارکتینگ
برندسازی و مارکتینگ دو عملکرد حیاتی کسب و کار هستند که با هدف افزایش درآمد کار می کنند.
در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی تفاوت های کلیدی مارکتینگ و برندینگ می پردازیم.
بسیاری بر این باورند که مرز باریکی بین برندینگ و مارکتینگ وجود دارد و به سختی میتوان آن ها را درک کرد. با این حال، با توجه به رقابت های فعلی، مسئله ی برندینگ و مارکتینگ جایگاه ویژه ای بین صاحبین کسب و کار دارد.
در هر کسب و کاری برندسازی و مارکتینگ کلید ایجاد ارتباطات خوب و موفق هستند، به شرطی که بفهمید هدف هر کدام از آن ها چیست. در ادامه متوجه می شوید که تفاوت این دو اصطلاح چیست و چگونه میتوانند به شما کمک کنند تا کسب و کار خود را توسعه دهید.
برندینگ چیست؟
برندینگ چیزی است که یک کسب و کار را متمایز می کند. در حالت ایده آل، این عنصر اصلی است که تمام استراتژی های بازاریابی شما را هدایت می کند. هدف از برندسازی جذب و حفظ مشتریان می باشد. اگر به تازگی برند خود را راه اندازی کرده اید، رفتار و شخصیت پرسنل شما در اولویت قرار می گیرد. در مورد مزایایی که در درجه اول می خواهید آن ها را تبلیغ کنید و اینکه چه چیزی شما را از دیگران جدا می کند فکر کنید.
یک تصور غلط رایج از برندینگ وجود دارد و آن این است که برندسازی به رنگ های لوگو یا طراحی وب سایت شما محدود می شود. نام تجاری چیزی فراتر از این است. به برند مرسدس فکر کنید. برند مرسدس فقط بر سبک کلاسیک و ظریف این شرکت متمرکز است. نتیجه حفظ چنین برند باکلاس و شیک این است که مشتریان در سطح احساسی با آن ارتباط برقرار می کنند و به سمت خودرو های مرسدس کشیده می شوند زیرا این اتومبیل ها را قابل اعتماد می دانند. در واقع، این افراد جذب آن محصول لوکس می شوند و تمایل دارند به بخشی از یک خانواده معتبر تبدیل شوند.
یکی از اصطلاحاتی که در این زمینه بسیار پرکاربرد است، برند سازی شخصی می باشد.
با افزایش روز افزون شبکه های اجتماعی و دیجیتال مارکتینگ، خواهید توانست محصولات یا خدمات خود را با قیمت بهتری عرضه کنید زیرا مخاطبان، بهتر با شما ارتباط برقرار می کنند.
پیشنهاد میکنم بخوانید: برند دارایی پنهان کسب و کارهاست
به منظور ایجاد برندینگ در کسب و کار خود، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، پیشنهادات ویژه ای را به شما ارائه می دهد.
پس مارکتینگ چیست؟
هم برندینگ و هم مارکتینگ هدف یکسانی از تبلیغات و ارائه ی ارزش های پیشنهادی دارند. با این حال، تفاوت اساسی بین برندسازی و مارکتینگ وجود دارد. همه فعالیت هایی که برای رساندن پیام برند خود و متقاعد کردن مردم به خرید آن، انجام می دهید مربوط به بحث مارکتینگ کسب و کار است. همه آن ها یک هدف دارند و آن تبلیغ پیام برند و محصول یا خدمات و جذب مشتری است. از طریق مارکتینگ خواهید توانست بهترین بازار هدف را پیدا کنید و از کانال های ارتباطی بهینه استفاده کنید. استراتژی های مربوط به مارکتینگ به شما کمک می کنند تا به اهداف تجاری خود برسید و در عین حال به پیام برند خود وفادار بمانید.
تفاوت های برندینگ و مارکتینگ
مارکتینگ توجه بازار هدف شما را جلب می کند
یک نام تجاری قوی نیاز به مارکتینگ قوی دارد. یک استراتژی بازاریابی خوب می تواند یک برند را به نوک قله ی موفقیت برساند. بدون آن، پیام برند به مشتریان بالقوه نمی رسد. به برندهای بزرگی مانند کوکاکولا یا اپل فکر کنید. اپل نمونه ای عالی از شرکتی است که هر بار موفق میشود کمپینهای بازاریابی خود را کاملاً با ارزشهای برند خود تنظیم می کند. استراتژی های بازاریابی، همه، در مورد برنامه ریزی تمام مراحل و تاکتیک هایی هستند که یک برند برای رسیدن به اهداف خود باید از آن ها استفاده کند.
همانطور که گفته شد، هر جزء از یک استراتژی بازاریابی برای دستیابی به موفقیت باید به خوبی تعریف و برنامه ریزی شود.
در واقع، مارکتینگ به این معناست که چگونه یک سازمان توجه مشتریان بالقوه را به محصول یا خدمات خود جلب می کند.
یکی از اولین مولفه های آن تحقیقات بازار است. این مرحله ای است که در آن باید بازار هدف، مخاطبان هدف و رقبای خود را بشناسید. هنگامی که اطلاعات لازم را در اختیار داشته باشید و آن را به دقت تجزیه و تحلیل کنید، بهتر می توانید درک کنید که چگونه محصول یا خدمات خود را برای خریداران بالقوه جذاب تر کنید و مهمتر از همه، کجا می توانید مشتریان بالقوه خود را پیدا کنید.
اعتماد چیزی است که مشتریان را جذب می کند و نحوه ی ایجاد روابط بلندمدت را فراهم می کند. اعتبار برند شما بر مشتریان فعلی و بالقوه تأثیر می گذارد. تنها کاری که آن ها باید انجام دهند این است که با کلیک کردن روی محصول یا خدمات شما در سایت، آن ها را درخواست کنند. در عرض چند دقیقه، آن ها هر آنچه را که باید در مورد محصول یا خدمات شما بدانند پیدا می کنند. استراتژی برندسازی شما باید حول محور تقویت اعتبار شما چه به صورت آنلاین و چه آفلاین ساخته شود تا وفاداری مشتری را افزایش دهد. برندسازی نه تنها به شما در جذب مشتریان جدید کمک می کند، بلکه می تواند میزان موفقیت شما را در به دست آوردن بهترین استعدادهای موجود در بازار نیز بالا ببرد که از آن به عنوان برندسازی کارفرما یاد می شود. بهترین استعدادها میخواهند برای بهترین شرکتها کار کنند و این نه تنها به پول و مزایا مربوط میشود، بلکه به نحوه درک برند در بازار نیز مربوط میشود. بنابراین، نام تجاری بر تمام جنبه های کسب و کار تأثیر می گذارد.
در صورتی که در حوزه ی مارکتینگ و برند سازی قوی عمل کنید، استخدام های موفقیت آمیزی نیز خواهید داشت.
از طریق کسب مهارت های بیزینس کوچینگ و بازاریابی نیز خواهید توانست ارزش های پیشنهادی بهتری نسبت به رقبا به مشتریان خود ارائه دهید.
اگر قصد راه اندازی و توسعه ی کسب و کار خود را دارید، با ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید