اشتباهات رایج در کوچینگ

اشتباهات رایج در کوچینگ برای همه افراد از جمله مربیان و حتی رهبران نیز اتفاق می افتند.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی سیزده مورد از اشتباهات رایج در کوچینگ می پردازیم.

نمونه هایی از اشتباهات رایج در کوچینگ را بررسی می کنیم:

1- سخت کار کردن

اکثر مدیران، افرادی باهوش، مدبر، با استعداد و بسیار متعهد هستند. آن ها کسب و کار خود را راه اندازی کرده اند و حقیقت آن است که در زندگی بیشتر از بقیه کار می کنند، اما باید بدانند که وظیفه آن ها بیشتر تشویق و به چالش کشیدن کسانی است که می خواهند پیشرفت کنند و جایگاه های بالاتری را تصاحب کنند.

2- پیروی کردن از یک سیستم خاص

پیروی از سیستم های سختگیرانه به ندرت منجر به موفقیت خواهد شد. مطمئناً فکر کردن به اهداف و گزینه ها و راه های پیش رو می تواند مفید باشد. با این حال، پیروی از یک الگو، افراد را به عقب می راند و زمینه های شکست را فراهم می کند.

3- پر حرفی کردن

یکی از اشتباهات رایج در کوچینگ، مکالمات بیش از حد است که می توانند غیر قابل اعتماد و خسته کننده باشند. در مذاکرات، فقط نکات مهم را ذکر کنید و از قبل برنامه ریزی کنید. از تکنیک های اتمام مذاکره در بیزینس کوچینگ نیز می توانید بهره ببرید.

4- نپرسیدن سوالات هوشمندانه

موضوعات غیر مهم به سرعت در مکالمات ریشه می دوانند. یک مربی حرفه ای همیشه مکالمات خود را با پرسیدن سوالات هوشمندانه شروع می کند.

5- داشتن حس برتری

همه ما کمبودها، ضعف ها و کاستی هایی داریم. مطمئناً وظیفه اصلی یک مربی این است که به طرف مقابل کمک کند تا از استعدادهای خود برای افزایش عملکرد استفاده کند و در این فرآیند، آینده بهتری برای خود بسازد.

اگر علاقه مند به حوزه ی مربیگری هستید، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، با ارائه ی راهکار های حرفه ای، شما را در این مسیر یاری خواهد کرد.

6- پرو بال دادن بیش از حد

یکی دیگر از اشتباهات رایج مربیان، کنار گذاشتن موقتی اولویت ها، نگرانی ها و مشکلات است تا خود را برای گفتگو آماده کنند و بتوانند تنها بر روی آرزوها، استعدادها و چالش های طرف مقابل تمرکز کنند.

7- تمام کردن کار بدون تعهد

یک جلسه کوچینگ موثر همیشه دو نتیجه دارد: بینش و عمل. در صورتی که مذاکرات هدفمند باشند، تغییرات نیز مشهود هستند. برخی از مربیان پس از آموزش، متعهد به انجام اقدامات لازم و پشتیبانی نیستند.

8- صرف نکردن زمان کافی

یکی از مهم ترین اشتباهات رایج مربیان این است که در بیشتر جلسات عجله دارند و وقت کافی را صرف نمی کنند. متأسفانه، رهبران نیز تمایل دارند به این موضوع اولویت کمی بدهند. آن ها زمان کمی را صرف می کنند و بنابراین، جلسات بی نتیجه خواهند بود.

9- نداشتن برنامه ریزی

برخی از مربیان، اهداف، دستور کار و زمان جلسات خود را برنامه ریزی نمی کنند. مربیان باید هر چه سریع تر دستور کار را آماده کنند تا از تبادل نظرهای بی هدف جلوگیری شود.

مدیریت زمان و اشتباهات رایج

10- تلاش بیش از حد برای راضی کردن طرف مقابل

یکی از اشتباهات رایج در مربیگری این است که مربیان و مدیران تازه کار تمایل دارند همکاران و کارمندان خود را راضی نگه دارند تا در راس توجه قرار گیرند. برای یک مدیر جدید که اکنون مسئول توسعه کارمندان، مشارکت آن ها و حفظ روحیه تیم است، این یک دام می باشد، اما در نظر داشته باشید با حمایت مناسب، نقش مدیریتی می‌تواند فوق‌العاده باشد و به شکل‌دهی نه تنها کسب‌وکار، بلکه به زندگی، سطح رضایت و توسعه کارکنان نیز کمک کند.

پیشنهاد می کنم این مقاله را بخوانید: 7مهارت ضروری برای کوچینگ مدیران سازمان

11- تغییر فوری همه چیز

مدیران و مربیان تازه کار دائما به دنبال حل مسائل با روش های منحصر به فرد و سریع هستند و معمولا به صورت تک نفره کار ها را انجام می دهند، اما گوش دادن به نظرات تیم و سهامداران کلیدی همیشه بهترین کار است.

12- عدم تفویض وظایف

عدم واگذاری کار به سایر اعضای تیم معمولاً ریشه در یک یا چند مورد از عوامل زیر دارد:

تمایل به دیده شدن باعث می شود که مدیران خودشان وظایف خود را انجام دهند. مدیرانی که به اعضای تیم خود اعتماد ندارند، از ترس اینکه کارها با رضایت آن ها انجام نشود، خود، تمام کار ها را انجام می دهند.

13- تلاش برای ایجاد “یک نفر مثل خود”

کوچینگ به معنای به ارمغان آوردن بهترین ها و دستیابی به پتانسیل های خود است. مربیان با داشتن یک مهارت خاص، نباید از اعضای تیم خود انتظار داشته باشند که آن ها هم همان کار را شبیه به سبک او انجام دهند. تلاش برای ایجاد یک سبک خاص، به زودی اعضای تیم را از کار می اندازد و تمام تلاش ها نیز به هدر می روند. به یاد داشته باشید هر فردی دارای نقاط ضعف و قوت متفاوتی است.

با در نظر گرفتن نباید ها و اشتباهات رایج در کوچینگ ؛ می توانید به درک و بینشی بهتر از مدیریت و سازماندهی کسب و کار و امور خود دست پیدا کنید.

بسیاری از افراد نیز گمان می کنند نیازی به یادگیری علم کوچینگ ندارند و فقط از طریق کسب تجربه می توان به موفقیت رسید، این دسته از افراد به سرعت توسط رقبا حذف خواهند شد.

در حالی که کوچینگ یک مهارت عالی است و در صورت تمرین موثر می‌تواند نتایج عالی را به ارمغان بیاورد، با این حال باید توجه داشت که حتی چند اشتباه می تواند کل فرآیند مربیگری را از مسیر خارج کند و منجر به عدم مشارکت و بی انگیزگی کارمندان و مدیران شود.

مربیگری، روحیه همکاری را ایجاد می کند، اجازه می دهد تا ارتباطات بیشتری برقرار شود و اعتماد و احترام را در روابط فردی و کاری ایجاد می کند.

مربیانی که در محل کار با کارمندان سروکار دارند ممکن است در طول مسیر با انواع مختلفی از اشتباهات یا شکست مواجه شوند.

امیدوارم فهرست بالا به شما کمک کند رفتارها و رویکردهایی را که اثربخشی جلسات شما را محدود می‌کنند شناسایی کنید و از بروز آن ها جلوگیری کنید.

اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره ی اشتباهات رایج در کوچینگ هستید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید