هوش سیستم سازی چیست؟

هوش سیستم سازی و کاربردهای آن

حتما با کلماتی مانند هوش مالی، هوش خودرو، هوش سرمایه گذاری و ….. برخورد کرده اید.

هر کدام از کلماتی که پیشوند هوش به همراه دارند قصد انتقال ذهنیت و تفکری را دارند. هوش مالی به این معناست که شما بتوانید ذهنیت و تفکر اقتصادی داشته باشید، هوش سیستم سازی نیز از این قاعده مستثنی نیست و شکل گیری یک تفکر را به همراه دارد.

هوش سیستم سازی شما را با تفکر سیستم سازی آشنا می کند که با آموزش دیدن می توانید آن را در کسب و کارتان پیاده سازی کنید.

در تفکر سیستمی، افزایش فهم با توسعه بخشیدن به رویکرد از طریق دیدن سیستم‌ها حاصل می‌شود؛ نه با تجزیه آن‌ها به اجزاء. فرآیند فهم از کل به جزء است، نه از جزء به کل.

داشتن هوش سیستم سازی برای چه افرادی مناسبه؟

  1. استارتاپ ها: کسانی که تازه کسب و کار کوچکی را راه اندازی کرده اند و به دنبال رشد و توسعه هستند.
  2. صاحبین کسب و کار: افرادی که دارای کسب و کار کوچک یا بزرگی هستند و به دنبال یادگیری مهارت هایی برای ارتقا کسب و کارشان هستند.
  3. کسانی که قصد دارند بیزینس کوچ حرفه ای شوند با آموزش دیدن و داشتن هوش سیستم سازی می توانند به خواسته خود برسند.

سیستم سازی چه دانشی را به ما می افزاید؟

با داشتن هوش سیستم سازی شما می توانید دانش کوچینگ، بیزینس کوچینگ، اقدامک نویسی، انضباط فردی و ….. را فرا بگیرید که در ادامه هر کدام را کامل توضیح خواهم داد.

پیشنهاد می کنم بخوانید: بیزینس کوچینگ چیست؟ چرا بیزینس کوچینگ برای کسب و کار از نان شب واجب تر است؟

اطلاعاتی هست که برای داشتن هر کسب و کار موفق و رو به رشدی شما به آن ها نیاز دارید، مانند:

 

یک مدیر در نقش کوچ باشید

مدیر در نقش کوچ

مدیر در نقش کوچ یعنی شما با استفاده از دانش کوچینگ، کارمندان و کسب و کار خود را اداره کنید. هنگامی که کارمندی سوالی از شما می پرسد به جای اینکه مستقیم به او راهکار بدهید مانند یک کوچ عمل کنید و با پرسیدن سوالات قدرتمند راهکار را از ذهن خود شخص خارج کنید. با این کار، فرد مورد نظر خودش راهکار ارائه کرده و چون از فکر خودش بوده امکان عملگرایی و یادگیری او نیز بیشتر خواهد شد. یک مدیر که خود را در نقش کوچ بگذارد به جای دادن ماهی به کارمندان به آن ها ماهیگیری می آموزد. با این روش تمام اقداماتی که کارمند انجام میدهد در ذهن او ماندگار می شود و شما یک قدم به داشتن هوش سیستم سازی نزدیک شده اید.

داشتن انضباط فردی برای هر کاری ضروری است

انضباط فردی

برای موفق بودن در هر کسب و کاری شما ابتدا باید فرد موفقی باشید و این موفقیت می تواند حاصل داشتن انضباط فردی باشد. شما هنگامی که در زندگی شخص خود انضباط داشته باشید می توانید در کسب و کارتان نیز طبق آن عمل کنید. انضباط فردی به این معناست که شما کاری را باید انجام دهید چه بخواهید و چه نخواهید.

اصل مهم نخواسته های شما است که به دلیل بی رغبتی انجام آن برای شما سخت است و آن را به بعد موکول می کنید و در نتیجه دچار اهمال کاری می شوید. شما باید بتوانید بر احساسات خود غلبه داشته باشید که نتوانند شما را از مسیر خارج کنند و باعث به تعویق افتادن کارهایتان شوند. این اصل که شما انضباط فردی پایداری داشته باشید بسیار حائز اهمیت است. اگر کاری را یک هفته انجام دادید و سپس آن را رها کردید نشان دهنده این است که انضباط شما پایدار نیست. افراد بسیاری هستند که با وجود داشتن انضباط از خود راضی نیستند زیرا هنوز کمبود هوش سیستم سازی را دارند.

برایان تریسی می گوید: افرادی که از انضباط فردی بالایی برخوردار هستند, مدام  فکر می کنند که منضبط نیستند.

منضبط شدن فرآیندی آهسته است و نیاز به داشتن استمرار دارد.

اقدامک نویسی

شما برای رسیدن به هر موفقیتی باید از قدم های کوچک شروع کنید تا به موفقیت های بزرگ برسید. اقدامک نویسی گام اولیه ی شروع است. در هر روزی برای هر ساعتی از روز خود اقداماتی را بنویسید که شما را برای رسیدن به اهدافتان یاری می کند. کارهایتان را کوچک کنید و تبدیل به اقدامک هایی کنید که روزانه بخشی از آن را انجام دهید تا در انتهای بازه زمانی مشخصی به نتیجه قابل لمس و مشهودی دست یابید.

ناپلئون هیل: صبر نکن ، هیچ وقت زمان مناسبی که به دنبالش هستی فرا نمیرسد . از همین جایی که الان هستی شروع کن و با هر ابزاری که داری کار کن ، در طول مسیر ابزار های بهتری پیدا خواهی کرد .

تاثیر اقدامک نویسی در هوش سیستم سازی

بازخورد

شما باید سعی کنید از نظرات و بازخورد دیگران تا جایی که برای شما مفید باشند و آن فرد صلاحیت یا دانشی در مورد موضوع داشته باشد بهره بگیرید. بازخورد گرفتن یک مهارت است که جز یکی از مهارت های اصلی هر کوچی نیز هست. در کوچینگ 2 نوع بازخورد داریم: کوچ از مراجع بازخورد می گیرد که می تواند شامل ارزیابی عملکرد کوچ باشد، نوع دوم اینکه مراجع از کوچ بازخورد می گیرد مانند اینکه کوچ می گوید این اقدام را در زمان…. انجام می دادید بهتر بود یا آن کار را همین الان انجام دهید نتیجه بهتری می گیرید.

این مهارت ها برای هر کسب وکاری لازم است و پیشنهاد می شود که به دنبال یادگیری آنها باشید. هوش سیستم سازی نیازمند آموزش دیدن است مانند تمام مهارت های دیگر که با آموزش دیدن پرورش می یابد. برای یادگیری این مهارت می توانید از دوره هوش سیستم سازی مجموعه توسعه کسب و کار سلطان گروپ که برای اولین بار در ایران توسط محمدرضا سلطانی رونمایی شده است دیدن کنید.

پیشنهاد می کنم ببینید: معرفی دوره هوش سیستم سازی

دیدگاهتان را بنویسید