مشاور کسب و کار کیست و چه کمکی به ما می کند؟
هیچ انسانی کامل نیست و در تمام زمینه ها اطلاعات ندارد.
از دوران گذشته به همه ما پیشنهاد شده است که از نظرات و دانش دیگران استفاده کنیم. هر شخصی در هر زمینه ای نیاز به مشورت با یک فرد متخصص دارد. مشاور کسب و کار در مسائل مربوط به اقتصاد و کسب و کار می تواند کمک شایانی به شما کند و شما را به بهترین مسیر هدایت کند.
مشاور کسب و کار چه کسی است؟
مشاور فردی یا گروهی است که از زاویه بیرونی به کسب و کار شما نگاه می کند بر خلاف بیزینس کوچ که در دل کسب و کار شما حضور دارد. مشاور راهکارهایی را برای حل مشکلات و افزایش حاشیه امن کسب و کارتان ارائه می دهد. مشاورین کسب و کار کمک به بازدهی بیشتر و بهبود عملکرد سازمان ها و کسب و کارها می کنند.
آیا مشاور کسب و کار و مشاور تجاری تفاوتی دارند؟
مشاوران کسب و کار که به عنوان مشاوران تجاری نیز شناخته می شوند، مسئول برنامه ریزی و اجرای استراتژی های تجاری برای بهبود کارایی در مدیریت عملیاتی و مالی مشاغل هستند. آن ها بودجه را تهیه می کنند، در مورد پروژه ها و بازاریابی مشاوره می دهند و تجزیه و تحلیل ریسک را انجام می دهند. آن ها ممکن است در مشاغل یا به عنوان مشاور تجاری به صورت مستقل کار کنند.
شرایط یک مشاور کسب و کار چیست؟
مشاوران کسب و کار باید از مهارت های ارتباطی عالی برخوردار باشند و همچنین یک مشاور کسب و کار است که به شرکت در مواقع استرس مالی کمک می کند. یافتن ناکارآمدی در شرکت و حل آنها، یافتن راهکارهایی برای صرفه جویی در هزینه و به حداکثر رساندن سود و انتخاب زمان انجام ریسک ها، همه وظایفی است که مشاوران کسب و کار به عهده دارند و از آن تبعیت می کنند.
الزامات یک مشاور کسب و کار
برای اینکه بتوانید مشاور مناسبی انتخاب کنید به شما توصیه می کنم که این نکات را مد نظر قرار دهید تا انتخاب اصولی و صحیحی داشته باشید.
تحصیلات
مشاوران کسب و کار باید دارای مدرک لیسانس در تجارت، امور مالی و یا یک رشته مرتبط باشند. اکثر این مدارک چهار سال طول می کشد و توسط همه دانشگاه های بزرگ و همچنین بسیاری از دانشگاه های کوچکتر نیز ارائه می شود. بسیاری از مشاورین کسب و کار نیز دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی MBA هستند و در یک زمینه خاص تجاری مانند حقوق یا بازاریابی تخصص دارند.
مهارت ها
بیش از هر چیز دیگر، مشاوران باید بتوانند به یک شرکت نحوه سود دهی را بگویند، بنابراین باید نیازهای مصرف کنندگان را درک کنند تا به شرکت ها در مورد چگونگی تأمین این نیازها مشاوره دهند.
مهارت های ارتباطی نیز برای مشاور کسب و کار بسیار حیاتی است. زیرا معمولاً از مشاوران انتظار می رود که روابط مناسب با مشتری را ایجاد و حفظ کنند. از آنجا که شرکت هایی که به آنها مشاوره داده می شود اغلب تحت ضرب الاجل هستند، توانایی رعایت این مهلت ها و کارکرد خوب مشاورین حتی در زمانی که تحت فشار باشند نیز مهارت های مفیدی برایشان است.
حل مسئله به کمک مهارت
حل مسئله و خلاقیت، از مهارت های اساسی مشاوران کسب و کار است، زیرا باید بتوانند نیازهای شرکت را با خلاقیت در بودجه بندی و به موقع پیش بینی کردن مسائل رفع کنند.
به یاد داشته باشید، مشاوران کسب و کار با هیئت مدیره متفاوت هستند. به عنوان یک صاحب کسب و کار، شما حق دارید تیم مشاوران را هر زمان که تمایل دارید متناسب با نیاز خود تغییر دهید و نیازی به ثابت بودن آن ها مانند اعضای هیئت مدیره نیست.
یک مشاور شرکت ها را در زمینه های مختلف، به ویژه در مورد توسعه محصول، بازاریابی و امور مالی، مشاوره می دهد. این سه پویایی برای هر کسب و کاری بسیار مهم است.
هیچ کس در همه کارها استاد و ماهر نیست و اتخاذ رویکردی که شما فکر کنید همه چیز را می دانید برای تجارت شما می تواند شما را به دردسر بیندازد. بنابراین، کارشناسان قبل از تصمیم گیری، به کارآفرینان توصیه می کنند که در جنبه های مهم یک کسب و کار از مشاوران کمک بگیرند.
مشاوران به دانش و اطلاعات روند بازار مجهز هستند که در نهایت کارآفرینان را در تصمیم گیری آگاهانه یاری می دهند.
یک مشاور کسب و کار معمولاً الگویی برای کارآفرینان است که اشتیاق درونی آن ها را تقویت می کند و آن ها را در شرایط بد حفظ می کند. یک مشاور می تواند یک مشاور غیررسمی باشد مثلا شخصی که عضو خانواده یا دوست یا مشاور شما باشد. اما مشاوران رسمی نیز وجود دارند که مدرک و تحصیلات این حوزه را دارند.
مشاور در چه زمینه ای تخصص دارد؟
همانطور که از نامش پیداست، مشاوران کسانی هستند که می توانند شکاف دانش شما را برطرف کنند. این متخصصان در فن آوری، منابع انسانی، حسابداری، بازاریابی، فروش و غیره به شما کمک کنند.
ممکن است در چرخه حیات کسب و کار خود به نکته ای برخورد کنید. جایی که برای یافتن راه حل یک مشکل در هر یک از زمینه های ذکر شده در بالا به یک متخصص و مشاور نیاز خواهید داشت.
پیشنهاد می کنم بخوانید: تفاوت کوچینگ و مشاوره در چیست؟
به طور خلاصه، یک مشاور کسب و کار زمینه هایی را که شما به عنوان یک صاحب کسب و کار خود را در آن ها شکننده می دانید شناسایی می کند و شما را از طریق شرایط مختلف راهنمایی می کنند و به شما کمک می کنند تا به موفقیت برسید.
با این حال، شما باید مشاور را با توجه به شرایط فعلی و آینده خود، تجربه آنها و سوابق گذشته آنها انتخاب کنید. انتخاب مشاور اشتباه می تواند مانند هر سرمایه گذاری نادرست دیگری باشد و به کسب و کار شما آسیب های جبران ناپذیری وارد کند.
یک کوچ در بعضی مواقع می تواند در نقش یک مشاور نیز برای صاحبین کسب و کار حاضر شود. برای مشاوره با یک بیزینس کوچ حرفه ای با ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید