مزایا و معایب راه اندازی مشاغل خانوادگی

مشاغل خانوادگی دارای اشکال و اندازه های مختلف هستند و طیفی از صنایع را در بر می گیرند.

اما مشاغل خانوادگی چالش های خاص خود را دارند که منحصر به فرد هستند.

بیایید در این مقاله که یکی از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ است نگاهی به برخی از آن چالش ها بیندازیم که به نظر میرسد در برخی از دوره های زندگی، مشاغل خانوادگی را تحت تأثیر قرار داده است:

1- تاثیر احساسات

معمولا در تجارت خانوادگی روابط بدون اجزای احساسی مانند اعتماد، عشق و علاقه شکل می گیرد و رشد می کند. اما احساسات منفی مانند کینه، حسادت و رقابت می تواند مشکلات جدی را درمسیر مشاغل خانوادگی ایجاد کند.

غالباً احساسات خوب و بد حاصل سال ها تجربه پیش از هرگونه مشارکت در تجارت خانوادگی است. آن ها می توانند به عنوان عوامل حیاتی از راه های غیرقابل پیش بینی ظهور کنند.

رهبران موفق مشاغل خانوادگی این مولفه های عاطفی را شناسایی کرده و هنگام تصمیم گیری در مورد شغل مورد توجه قرار می دهند.

2- استحقاق

هنگامی که مالکیت مشاغل خانوادگی از طریق ارث منتقل می شود، ممکن است بین وراثی که به طور فعال در هدایت تجارت مشارکت دارند مشکل به وجود آید و فرد لایقی به عنوان رهبری استخدام نشود. یک مشکل مشترک در بین دسته های مختلف مالکان این است که اعضای خانواده احساس می کنند حق بازپرداخت سهام خود را به صورت سود سهام دارند.

همچنین ممکن است انتظار داشته باشند بدون توجه به شرایط خود شغل هایی برای آن ها فراهم شود و حتی ممکن است انتظار داشته باشند که بدون ارائه خدمات مفید حقوق دریافت کنند. مدیریت اعضای خانواده در مشاغل کاری دشوار است، به ویژه اگر رهبران تجارت بخواهند از سود آن استفاده کنند تا رشد آن را افزایش دهند.

مشاغل خانوادگی را فرصت بدانید

3- اشتغال

مدیریت کارمندان و حفظ شیوه های منابع خوب انسانی از چالش های موجود در هر شغلی است. وقتی مشاغل توسط اعضای خانواده اداره می شوند، این مشکلات از بین نمی روند، اما مشاغل خانوادگی غالباً به گونه ای عمل می کنند که گویی روابط خانوادگی، آن ها را از قوانینی که برای سایر مشاغل اعمال می شود معاف می کنند. وقتی روابط خوب خانوادگی خراب شود، قوانینی که در مورد کارفرمایان و به نفع کارمندان اعمال می شود، می تواند سلاحی قدرتمند در دستان افراد نامناسب باشد.

4- جانشینی

مدیریت و جانشینی مالکیت در مشاغل خانوادگی، چالش همیشگی پاسخ به این سوال است که “آیا مدیریت و مالکیت باید در خانواده ادامه یابد؟”

این یک تجارت خانوادگی است که قرار است بیش از دو نسل زنده بماند و رشد کند در حالی که بازگشت سرمایه معمولاً به اولویت هایی مانند حفظ نام خانوادگی یا فرهنگ، برآورده ساختن انتظارات نسل های قبلی و فراهم آوردن فرصت های شغلی برای نسل های آینده بستگی دارد.

جانشینی، به هر شکلی که باشد، اجتناب ناپذیر است و این نیازمند یک رهبر تجاری خردمند است که قبل از رسیدن به یک بحران، به مسائل جانشینی خانواده بپردازد.

پیشنهاد میکنم این مقاله را بخوانید: مزایا و معایب کسب و کارهای خانگی

چگونه رهبران مشاغل خانوادگی می توانند این چالش ها را شناسایی و برطرف کنند؟ یکی از موثرترین راه ها ایجاد و برقراری ارتباط با سایر رهبران مشاغل خانوادگی و مشاوران حرفه ای است.

شبکه های مشاغل خانوادگی می توانند فرصت های مفیدی را برای آماده سازی و مقابله با آن چالش ها فراهم کنند.

بنابراین، شما تصمیم گرفته اید که با خانواده خود شغلی راه اندازی کنید. این می تواند چیز خوبی باشد. برخی از موفق ترین شرکت ها در جهان به عنوان شرکت های خانوادگی شروع به کار کرده اند.

از یک طرف، این ها افرادی هستند که به غیر از خودتان، آن ها را بیش از دیگران در دنیا می شناسید. شما ممکن است در یک خانه مشترک باشید، در حالی که مطمئناً وعده های غذایی و تعطیلات منظم را با هم دارید و مهم ترین خاطرات خود را با هم در زیر یک سقف به اشتراک گذاشته اید. اما آیا سرمایه گذاری در وقت و پول خود برای اداره مشاغل با اعضای خانواده ایده خوبی است؟

معمولاً مشاوران کسب و کار به کارآفرینان هشدار می دهند که با دوستان یا اعضای خانواده خود شغلی راه نیندازند.

تصمیم گیری در مورد شروع به کار با اعضای خانواده یا حتی دوستان یک تصمیم پیچیده است که هرگز نتیجه ی آن مشخص نیست، زیرا این امر تا حد زیادی به انگیزه های شخصی شما برای شروع کار، شخصیت اعضای خانواده، هوش تجاری و سبک مدیریت شما و حتی وضعیت بازار بستگی دارد.از طرف دیگر، مشاغل خانوادگی مزایای زیادی دارند. اولین مزیت تعهد نسبت به مشاغلی است که اعضای خانواده از آن برخوردار هستند. مشاغلی که توسط خانواده ها تاسیس و اداره می شوند از تعهد اعضای خانواده که در مدیریت تجارت مشارکت دارند، برخوردار هستند، که منجر به وابستگی شدیدی به تجارت خانوادگی می شود و همچنین انگیزه قوی برای ادامه کار وجود دارد. این امر منجر به تصمیم گیری محتاطانه در مورد هزینه ها و سرمایه گذاری ها می شود.

مزیت های مشاغل خانوادگی

دومین مزیت، انعطاف پذیری در طیف وسیعی از زمینه ها، به ویژه ترتیب کار و واکنش پذیری در برابر تغییر است. مشاغل خانوادگی همچنین انعطاف پذیری در پاسخ به  تغییر شرایط  در محیط کسب و کار از خود نشان می دهند. سومین مزیت، برنامه ریزی بلند مدت است که با هدف حفظ پایداری بیشتر تأمین می شود.

این مقاله را از دست ندهید: 11 ایده برای راه اندازی کسب و کار

چهارمین مزیت اعمال کنترل مستقیم بر تجارت توسط اعضای خانواده است. مدیریت مشاغل توسط اعضای خانواده از تصمیم گیری های سریع پشتیبانی می کند.

آخرین مزیت، دستیابی به انگیزه های اعضای خانواده است.  یکی از منابع انگیزه اعضا، اعتماد ایجاد شده حاصل از رابطه عمیق خانوادگی است.

اگر قصد دارید با اعضای خانواده خود مشاغلی را شروع کنید، خواه همسر، پدر و مادر، خواهر و برادر یا فرزندان باشند، قبل از اقدام به آن فکر کنید. شما نمی توانید تصور کنید که یک شرکت خانوادگی مطمئن دارید، با این وجود هر خانواده ای متفاوت است، بنابراین احتمال موفقیت هنوز وجود دارد. درست مثل هر خانواده ای، مشکلاتی وجود دارد که ممکن است قادر به غلبه بر آن ها باشید.

برای راه اندازی هر تجارتی نیاز به دانستن اصولی دارید که این اصول می تواند توسط یک بیزینس کوچ حرفه ای به شما آموزش داده شود مخصوصا مساغل خانوادگی که نیاز شدیدی به دانستن قوانین و رعایت آن ها دارند. پس همین الان با ما تماس بگیرید تا برای یادگیری این اصول شما را یاری کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید