کوچینگ مدیریتی چیست؟

کوچینگ مدیریتی

کوچینگ مدیریتی هم در محافل علمی و هم در محافل عملی به طور فزاینده ای  در حال محبوب شدن است.

ممکن است مدیرانی که باید کوچینگ مدیریتی را اجرا کنند، نه توانایی و نه علاقه ای به روند کوچینگ داشته باشند و به همین علت نتوانند در این امر قوی عمل کنند.

در زمانی که جوامع و کسب و کارها به سرعت در حال رشد و پیشرفت هستند یکی از انتظاراتی که نسبت به مدیران هر کسب و کاری به وجود می آید این است که بتواند افراد مشغول در مجموعه خود را کوچ کند و قطعا این کار نیاز به آموزش دیدن دارد تا بتوانید مانند یک بیزینس کوچ حرفه ای سازمان خود را کوچ کنید.

پیشنهاد می کنم بخوانید: بیزینس کوچ کیست و چرا برای کسب و کارمان نیاز به یک بیزینس کوچ داریم؟

مدیران با داشتن نگرش کوچینگی می توانند شیوه مدیریت خود را تغییر دهند و عملکرد تیم و سازمانشان را بهبود بخشند و مسیر رشد را سریعتر بپیمایند.

کوچینگ مدیریت یک سبک کاملا متفاوت و امروزی است که با سبک های قدیمی که از نظارت و امر و نهی کردن پیروی می کردند کاملا متمایز است.

در کوچینگ مدیریتی، یک مدیر باید بتواند وظایف را تقسیم کند و مانند شیوه های سنتی تمام بار را مدیر به دوش نمی کشد.

با وجود یک مدیر که مجهز به مهارت های کوچینگ است:

مدیر دیگر کمتر صحبت می کند و بیشتر تلاش دارد که به صحبت ها گوش دهد و از مهارت گوش شنوای خود استفاده میکند.

مدیر به جای اینکه مداوم به پرسنل امر و نهی کند از آن ها سوال می پرسد و به مهارت سوال قدرتمند تکیه میکند.

مدیر دیگر کارمندان را قضاوت نمی کند و به آن ها بازخوردهایی کارآمد و واقع بینانه می دهد که به این کار ارائه بازخورد سازنده می گویند.

این تعبیر که کوچینگ مدیریتی یعنی شما باید با کارمندان بسیار مهربان باشید اشتباه است و یک باور غلط است. زمانی که یک مدیر وظایف را تقسیم می کند کارمندان بیشتر تلاش می کنند که وظایف محوله را به بهترین شیوه انجام دهند و به همین دلیل آن ها می توانند رشد کنند و بازدهی بهتری داشته باشند.

پیشنهاد می کنم بخوانید: بیزینس کوچینگ چیست؟ چرا بیزینس کوچینگ برای کسب و کار از نان شب واجب تر است؟

مدیری که در نقش کوچ قرار گرفته است با استفاده از پاسخ سوالاتی که می پرسد تلاش دارد که پی به ایده ها و راهکارهای افراد گروه و احساسات واقعی پرسنل پی ببرد. پس از پی بردن به این پاسخ ها کارمندان را تشویق می کند تا بتوانند به پاسخ مشکل های خودشان برسند و به صورت مستقیم مدیر به آن ها راهکار نمی دهد.

یکی از کمک های کوچینگ این است که افراد بتوانند راحت صحبت ها و ایده های خود را بیان کنند و قدرت خلاقیت و ایده پردازی خودشان را پرورش دهند و استعدادهای خودشان را کشف کنند و این کار را از طریق طوفان فکری میشه در سازمان انجام داد.

مدیری که نقش کوچ را بر عهده دارد باید تمام تردید ها و ابهاماتش را فراموش کند و به خودش و کارمندانش اعتماد داشته باشد و به آن ها انگیزه دهد تا بتوانند امور را بهتر انجام دهند.

کوچینگ مدیریتی نقش بسزایی در میزان یادگیری سازمان ها دارند. مدیران در سازمان می توانند نقشی مانند یک مربی یا مشاور کسب و کار را به عهده داشته باشند تا فرآیند یادگیری سازمان را تسهیل بخشند.

فواید کوچینگ مدیریتی

. نقاط قوت و قابل بهبود مدیران شناسایی می شود.

. به وجود آوردن تغییراتی مثبت در شیوه و رفتار مدیران سازمان.

. ایجاد تعادل میان کار و زندگی برای مدیران.

. داشتن برنامه ریزی و رشد یافتن.

. همکاری بیشتر و کمک کردن به افراد حاضر در تیم.

. با همفکری یافتن بهترین راه حل هر چالشی.

. افزایش اعتماد به نفس مدیر و کارمندان در محیط کار.

با یادگیری کوچینگ به مهارت های زیر دست پیدا می کنید:

توسعه فردی و توسعه کسب و کار

تقویت عملکرد

برنامه ریزی دقیق و هدفمند

اما مهارت هایی که در کوچینگ مدیریتی می آموزید:

توجه به ایده های کارمندان و بررسی آن ها

پرسیدن سوالات قدرتمند

تصمیم گیری با کمک کارمندان و اتخاذ بهترین تصمیم برای رشد سازمان

با یادگیری کوچینگ مدیریتی می توانید در کسب و کارتان زمان آزاد بیشتری داشته باشید زیرا دیگر با مسائل اجرایی و مشکلاتی که سایر مدیران دست و پنجه نرم می کنند درگیر نمی شوید و زمان خود را صرف کارهای جدید و سودآور تری میکنید.

با یادگیری کوچینگ مدیریتی شما به عنوان یک مدیر می توانید از قدرت خلاقیت و ایده های کارمندان خود به بهترین نحو استفاده کنید و آن ها را برای ساختن ایده های بهتر و کارآمد تر ترغیب کنید تا در کنار هم به رشد هرچه سریعتر سازمان کمک کنید.

اینکه شما کارمندان خلاق و ایده پردازی داشته باشید قطعا به رشد سازمان کمک خواهد کرد. شما باید کارمندان خود را متوجه این موضوع کنید که رشد سازمان به معنای رشد تک تک افراد حاضر در آن سازمان نیز هست.

هر سازمانی نیاز به برنامه ای دارد که بتواند طبق آن به پیش برود. با یادگیری مهارت کوچینگ مدیریتی شما می توانید با توجه به توانایی ها و اهداف سازمان برنامه منعطف و تاثیر گذاری برای سازمان خود طراحی کنید.

برنامه ریزی یکی از وظایف اصلی هر مدیری است که به کمک کوچینگ بسیار آسان تر می شود و با کیفیت بهتری انجام می شود.

برای اینکه بتوانید سازمان رشد یافته ای داشته باشید شما باید یک مدیر رشد یافته باشید که این موضوع از طریق یادگیری مهارت کوچینگ مدیریتی اتفاق می افتد و برای آن می توانید به یک بیزینس کوچ حرفه ای مراجعه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید