برنامه بازاریابی سنتی

برنامه بازاریابی سنتی

قبل از ظهور اینترنت و گسترش استفاده از آن، بازاریابی سنتی صورت می‌گرفت. این بازاریابی سنتی از طریق فروش مستقیم، تبلیغات در رادیو و تلویزیون و چاپ کاتالوگ یا بروشور برای فروش بیش‌تر در بازار صورت می‌گرفت.

اما با ظهور اینترنت و گستردگی استفاده از آن، از سوی افراد در سراسر جهان، تبلیغات در بازاریابی سنتی تا حدودی کمتر شده و بیش‌تر به سوی فضای مجازی سوق پیدا کرد.اگر بخواهیم یک تعریف خیلی ساده‌تری از بازاریابی سنتی ارائه بدهیم، باید عنوان کنیم هر گونه تبلیغاتی که از طریق اینترنت انجام نشود؛ جزء تبلیغات در بازاریابی سنتی محسوب خواهد شد.

فروش به روش سنتی از محبوبیت کم‌تری در میان صاحبان کسب و کار برخوردار شده؛ شاید دلیلش این باشد که در بازاریابی سنتی برخلاف بازاریابی دیجیتال مشخص نیست به چه اندازه در مقابل پول پرداختی و هزینه شما، سود دریافت خواهید کرد.

انواع بازاریابی به روش سنتی

در این نوع از بازاریابی، روش‌های متعددی در پیش روی صاحبان کسب و کار قرار می‌گیرد، این صاحبان می‌توانند از ترکیب این روش‌ها؛ راه را برای موفقیت و فروش بیش‌تر برای خود باز کنند. اصلی‌ترین و مهم‌ترین روش‌های بازاریابی به روش سنتی عبارتند از:

1) چاپ: این روش شامل تبلیغ در روزنامه، مجله، بروشور و کاتالوگ برای توزیع است.

2) استفاده از رادیو: به عنوان صاحب کسب و کار به انجام تبلیغ محصول از طریق رادیو و تلویزیون بپردازید.

3) نامه مستقیم: آگهی، کارت پستال، کاتالوگ و نامه چاپ کرده و آن را مستقیم و بی‌واسطه به دست مخاطبان خود برسانید.

4) بازاریابی تلفنی: تماس‌های تلفنی در خواست شده و تماس تلفنی به مصرف‌کننده نیز یکی از روش‌های دیگر این نوع از بازاریابی است.

انواع بازاریابی سنتی

برخی از برند‌ها از تبلیغات تلویزیونی بسیار استفاده می‌کنند، برخی دیگر از روش چاپ برای فروش بیش‌تر بهره می‌برند. اگر شما به عنوان مدیر یک مجموعه قصد موفقیت در امر فروش را دارید، بهتر است از میان روش‌های اشاره شده در بالا، همزمان چند مورد را انتخاب کنید. این گونه امکان موفقیت شما بیش‌تر خواهد شد.

پیشنهاد میکنم بخوانید : اهمیت تبلیغات محیطی در برند سازی

مزایا استفاده از نوع سنتی بازاریابی در فروش محصول

با وجود اینترنت و استفاده از آن برای تبلیغ از طریق تولید محتوا، تبلیغات در بازاریابی سنتی همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته میزان استفاده از آن کم‌تر شده است. از مزایا استفاده از بازاریابی سنتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

الف) اگر بخواهیم از روش‌های بازاریابی سنتی جهت فروش محصول خود به کار بگیریم، فقط‌ گروه خاصی از مصرف‌کنندگان آن محصول را شامل خواهد شد.

ب) از موثرترین نوع در تبلیغات بازاریابی سنتی، استفاده از بازاریابی تک به تک است که هنوز در صنعت فروش بیمه کاربرد خود را دارد.

ج) در فروش به روش سنتی، تلاش و سعی صاحبان کسب و کار برای فروش بیش‌تر قابل اندازه‌گیری است. اما این امر در بازاریابی دیجیتال تقریبا غیر ممکن یا بسیار سخت خواهد بود.

این مقاله می تواند برای شما مفید باشد : استفاده از نقاط درد و لذت در بازاریابی موفق

معایب استفاده از تبلیغات جهت فروش

با وجود تمام مزایایی که برای فروش به روش سنتی در مطالب بالا به آن اشاره کردیم، این روش از بازاریابی یک سری معایبی نیز با خود به همراه دارد. از اصلی‌ترین معایب این روش عبارت است از:

1) استفاده از رادیو و تلویزیون در پخش آگهی تبلیغاتی، چاپ کارت ویزیت و انواع بروشور و کاتالوگ همه این ها به عنوان روش‌های این نوع از بازاریابی شناخته می‌شوند که بسیار پرهزینه هستند.

توصیه میکنم این مقاله را مطالعه کنید : ترفندهای بازاریابی کم هزینه

2) عملکرد بازاریابی سنتی در زمان فروش محصول خود رانشان خواهد داد.

3) علاوه بر هزینه برای چاپ بروشور یا تبلیغ در رادیو و تلویزیون، برای استخدام بازاریاب و فروشنده نیز باید هزینه را در نظر بگیرید.

4) در فروش به روش سنتی، صاحب کسب و کار، پیام‌های یک طرفه‌ای را از سوی خود به مخاطب ارائه می‌دهد. در نتیجه درک بازخورد این نوع از پیام‌ها در این روش سنتی سخت و طاقت‌فرسا خواهد بود.

تفاوت انواع بازاریابی

میان بازاریابی سنتی و مدرن، تفاوت مهمی وجود دارد که در تبلیغات سنتی از رسانه‌هایی همچون تلویزیون، رادیو، روزنامه و مجله استفاده می‌شود. این در حالی است که در بازاریابی دیجیتال؛ اینترنت، صفحات مجازی و وب سایت‌ها مورد استفاده صاحبان کسب و کار است.

شاید برخی از افراد این تصور را داشته باشند که بازاریابی به شکل سنتی آن امروزه دیگر کاربرد ندارد، ولی این گونه نیست. استفاده از بازاریابی دیجیتال در این عصر به خاطر گستردگی اینترنت بسیار مورد استفاده صاحبان صنعت و خدمات قرار می‌گیرد.

اکنون شما به راحتی می‌توانید از روش‌های سنتی به خوبی بهره ببرید. استفاده از تبلیغ در رادیو و تلویزیون هنوز هم مانند گذشته تاثیر مثبتی در ذهن مخاطبان ایجاد خواهد کرد. دلیل به یاد ماندن برند و محصول در این روش، استفاده طولانی مدت از یک نوع آگهی در تلویزیون است.

تفاوت بازاریابی سنتی و دیجیتال

در مقابل، استفاده از بازاریابی دیجیتال نیز به همان اندازه مهم و کاربردی است؛ زیرا در عصر دیجیتال و اینترنت، پر کاربرد است. شما به عنوان یک صاحب کسب و کار، با تولید محتوا و تبلیغ جذاب در فضای مجازی می‌توانید مخاطبان را به سوی خود جذب کنید.

نکته مهم در مورد این دو نوع از بازاریابی در این است هر کدام از روش‌ها برای کسب و کار؛ مهم و ضروری است. اگر از هر دو روش در فروش محصول بهره ببرید، مطمئنا به موفقیت خواهید رسید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر در این زمینه، کافی است به مقالات آموزشی محمدرضا سلطانی بیزینس کوچ حرفه ای مراجعه نمایید.

انتخاب درست میان بازاریابی دیجیتال و سنتی

اگر به دنبال فروش بیش‌تر و موفقیت در بازار مورد نظر خود هستید، این مسئله را در نظر بگیرید که از هر دو این روش‌ها باید استفاده کنید. البته باید ایجاد توازن و هماهنگی میان دو روش دیجیتال و سنتی را از یاد نبرید.

در تاریخ چینی‌ها دو مفهوم ‌یین و‌ یانگ وجود دارد. چینی‌ها بر این مسئله معتقد هستند که هر کدام از دو مفهوم‌ یین و‌ یانگ با وجود تمامی تفاوت‌ها، درست زمانی که به هم پیوند بخورند؛ پیروزی و موفقیت را به همراه خواهند داشت.

در امر بازاریابی دیجیتال و سنتی نیز دقیقا مانند دو مفهوم ‌یین و‌ یانگ است. صاحبان کسب و کار باید به درستی و در زمان و مکان مناسب از هر دو این روش‌ها بهره ببرند تا تاثیر مثبت آن‌ها را در امر فروش برای مدیران مشاهده کنند. برای آنکه بتوانید در این زمینه انتخاب صحیحی داشته باشید، بهتر است با محمدرضا سلطانی ،  بیزینس کوچ حرفه ای در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید